Urugvajci "italijanski" do osmine finala

Autor:

Urugvaj se pridružio Rusiji u osmini finala Mundijala. Gol Suareza na njegovoj 100. utakmici u dresu reprezentacije dovoljan za pobedu nad Saudijskom Arabijom. Izuzetno dosadna utakmica u Rostovu.

Rusija i Urugvaj iz Grupe A igraće u osmini finala Svetskog prvenstva.

Nakon što je Rusija u ubedljivom stilu obezbedila plasman (pobeda nad Saudijskom Arabijom 5:0 i potom nad Egiptom 3:1), domaćinu se danas priključio Urugvaj koji je minimalnim rezultatom savladao Saudijsku Arabiju.

Ovo je prvi put od 1954. godine da je Urugvaj vezao dve pobede na startu svetskog prvenstva!

Saudijska Arabija - Urugvaj 0:1 (0:1). Jedini strelac na utakmici bio je Luis Suarez u 23. minutu. 

Taj gol je, maltene, i jedno vredno pomena sa ove utakmice. I podatak da ga je postigao upravo Luis Suarez na svojoj 100. utakmici za Urugvaj.

Samo šestorica fudbalera su u istoriji Urugvaja nastupili 100 i više puta. Suarez je do ove utakmice dao 51 gol u dresu Urugvaja.

Zahvaljujući katastrofajnoj proceni golmana Saudijske Arabije Muhameda Aloveisa, koji je posle kornera "zaplivao" u prazno posle kornera, Urugvaj je postigao gol. Tačnije, Suarez, kome je lopta pala baš na nogu, a on takve poklone ne propušta.Suarezu sada nedostaje jedan gol da se izjednači sa Oskarom MIgezom na večnoj listi najboljih strelaca za Urugvaj na svetskim prvenstvima. Migez je dao 8 golova. Suarez je ovim golom pretekao Dijega Forlana (6).

Suarez je, inače, prvi Urugvajac koji je postigao gol na tri svetska prvenstva (2010, 2014. i 2018).

Osim ovog trenutka, zaista, nema mnogo šta da se kaže o jednoj od najlošijih utakmica u dosadašnjem toku turnira. Treba pohvaliti Saudijce koji su popravili utisak u odnosu na onaj debakl protiv Rusa na otvaranju Mundijala.

Urugvajci su odigrali... pa, samo su odradili posao. Imali su još par prilika, Edison Kavani dve (jednu slučajno) i to je to.

Inače, prva i druga ekipa iz Grupe A ukrštaju se sa pobednicima Grupe B u kojoj su Portugal i Španija, pa će biti vrlo zanimljvi duelu u osmini finala.

REZULTATI GRUPE A:

1. kolo:
Rusija - Saudijska Arabija 5:0
Urugvaj - Egipat 1:0

2. kolo:
Rusija - Egipat 3:1
Urugvaj - Saudijska Arabija 1:0

***Rusija je u osmini finala

3. kolo (ponedeljak, 25. jun):

Rusija - Urugvaj
Saudijska Arabija - Egipat

- SASTAVI -

URUGVAJ: Muslera - Varela, Himenez, Godin, Kaseres - Vekino, Betankur, Sančes, Rodrigez, Suarez, Kavani.

SAUDIJSKA ARABIJA: Muhamed Aloveis - Muhamed Albreik, Jaser Alšahrani, Ali Albuleihi, Osama Havsavi, Abdulah Otaif, Salman Alfaraj, Taisir Alđasem, Hatan Bahebri, Salem Aldavsari, Fahad Almuvalad.


NAVIJAČI SAUDIJSKE ARABIJE
Ostale vijesti