Hrvati blokirali ulice zbog cene goriva!

Autor:

Protesti zbog visoke cene goriva koji su prethodnih dana bili održani u Srbiji, ali i drugim državama, proširili su se danas i na Hrvatsku.

0
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija

  Vozači na više lokacija u Hrvatskoj protestovali su danas zbog visoke cene goriva.

Oni su ugasili motore svojih vozila od 15,30 do 16,30 sati, u znak protesta blokirajući ulice.

Tokom jednog sata, građani su automobilima blokirali saobraćajnice i puteve u Zagrebu i drugim gradovima - Splitu, Rijeci, Karlovcu, Trogiru, Lovranu, Samoboru, Požegi, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, blokirane punktove obilazila je i policija - i saobraćajna i interventna, i snimala učesnike protesta i njihove automobile i zapisivala registarske oznake.

Hrvatski MUP je prethodno upozorio da će kažnjavati učesnike protesta koji će ugrožavati ili smetati normalnom odvijanju saobraćaja.

Damir Kristijan Rogina, iz Inicijative "Ugasi motor", kazao je za regionalnu televiziju N1 da se danas odazvalo više vozača nego prošle nedelje, ali da akcija nije potpuno uspela.

"U odnosu na prošli put je bolje, prošli put su stala tri automobila, a sad njih 30, stvorila se kolona od tri kilometra i blokirala Novi Zagreb. Treća traka je bila otvorena a, nažalost, puno je onih koji su se 'švercovali', nisu ni trubili ni pozdravili. Ljude ne zanima da im bude bolje, sve dok ne dođu u situaciju da ostanu bez plate", rekao je Rogina.

Upitan da kaže kojom cenom goriva bi u Inicijativi bili zadovoljni, Rogina je rekao da nije problem cena goriva, već standard i primanja u državi.

"Litar benzina je jeftiniji u centru Minhena nego u Zagrebu. Ne možemo se upoređivati sa njima", rekao je Rogina.

Tagovi:

Ostale vijesti