• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo sreća, malo Kosta: Španija jedva dobila Iran!

Autor mondo.rs

Šampion sveta iz 2010. godine namučio se protiv čvrste ekipe Karlosa Keiroša.

Slabo fokusirani gledalac sigurno bi se na momenat zbunio u Kazanju, dok bi sebi "bistrio sliku" ko nosi crvene, a ko bele dresove.

Španija je u sredu ostvarila prvu pobedu na Mundijalu 2018, u utakmici u kojoj je potrošila veliku energiju i pred golom tvrdog protivnika, a i pred svojim, na koji su Iranci kidisali i u određenim fazama meča bili potpuno ravnopravni velikom favoritu.

Ipak, odlučio je gol Dijega Koste, kojim je španski centarfor u 54. minutu prekinuo mučenje svog tima. U duelu sa čuvarima postavio se na pravo mesto da se od njegove noge lopta odbije na jedino mesto koje Alireza Beiravand večeras nije uspeo da dohvati.

IRAN - ŠPANIJA 0:1 (0:0)



Do kraja utakmice, viđena je "tvrda" borba, u kojoj je "furija" kao malo kada bila primorana na defanzivne sekvence.

Vahid Amiri, vezista Irana, driblao je Đerara Pikea kao da on igra za Barselonu, a ne za Persepolis. Njegovi saigrači Karim Ansarifard i Mehdi Taremi u dve situacije su promašili izjednačenje i ostajali "kratki" u petercu, ali su i "zaledili" navijače Španije.

Gledaoci u dresovima "La Rohe" u potpunom šoku su u 63. minutu gledali kako Said Ezatolahi, vezista Amkara, zaista trese mrežu Davida De Hee.

Dok su se Egipćani grlili kraj terena i slavili pogodak, sudija iz Urugvaja Andres Kunja konsultovao je kolege za VAR tehnologijom, a oni su pokazali da gol ipak ne bi trebalo da bude poništen, zbog ofsajda. Podigao je ruku i ipak opravdano poništio pogodak.

Iran nije stao, napadao je do kraja, ali nije uspeo da napravi senzaciju, pa će poslednje kolo i meč protiv Portugala (ponedeljak, 20 časova, Kazanj) dočekati sa tri osvojena boda i poenom manje od vodećeg tandema Španija - Portugal (po četiri). Ipak, prema svemu viđenom, ne bi se smeo otpisivati.

Iran: Beiravand - Rezajan, Puraligandži, Hoseini, Hadž Safi (od 69' Mohamadi) - Ezatolahi - Taremi, Ebrahimi, Amiri (od 86' Godus), Ansarifard (od 74' Džakanbaš) - Azmun.

Španija: De Hea - Karvahal, Pike, Ramos, Alba - Buskets - Vaskez (od 80' Asensio), Silva, Inijesta (od 71' Koke), Isko - Dijego Kosta (od 89' Moreno)

Nema sumnje da će Kristijano Ronaldo i saigrači morati da se dobro oznoje da bi probili odbranu čvrstih i disciplinovanih Iranaca. A, ako se u toj utakmici dogodi iznenađenje, lako bi moglo da se dogodi da u Grupi B odlučuje gol-razlika.

Tabela: Španija 4 (4:3), Portugal 4 (4:3), Iran 3 (1:1), Maroko 0 (0:2)



Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Španija je pobedila Iran 1:0 -

83' Još jednom prete Iranci! Amiri je na levoj strani probacio loptu Pikeu "kroz noge", pa centrirao na glavu Mehdiju Taremiju. Trzaj, šut i lopta za malo preleće prečku...

75' Malo nedostaje Irancima da izjednače! Pola metra delilo je Mehdija Taremija od lopte u petercu Španije. Da je dotakao - rezultat bi bio 1:1.

- momenat u kojem sudija Andres Kunja poništava gol Irana.



70' Gužva u kaznenom prostoru Irana, otimanje za loptu u kojem defanzivac u crvenom igra i rukom, ali sudija dosuđuje indirekt.

63' Iranci su dali gol, ali ga sudija poništava! Dok su igrači u crvenom slavili pogodak Ezatolahija, VAR tehnologijom je utvrđivano da li je postojao ofsajd. Posle pregleda snimka - rezultat ostaje 1:0 za Španiju.

54' Dijego Kosta! Španija vodi! Španski centarfor postavio je nogu na pravo mesto i iranski defanzivci su je napucali dovoljno snažno da se lopta odbije u njihovu mrežu.



53' "Zaledili" su se Španci! Ansarifard je šutirao sa oko deset metara iskosa, "opalio" loptu svom snagom i pogodio spoljni deo mreže. Mnogi su loptu videli u golu.

49' Herojska odbrana Alireze Beiravanda. Zaustavio je Busketsov šut iz daljine, a onda je dobio i udarac u petercu. Španci konkretniji na početku nastavka.

- poluvreme u Kazanju -

48' Španci konačno dobijaju malo više prostora u kaznenom prostoru, ali je i ovaj Silvin šut izblokiran. Iranci se brane fanatično!

41' Hadži Safi ipak će ostati u igri.

39' Zakuvalo se u šesnaestercu Irana. Dijego Kosta je nagazio na prste golmana Beiravanda. Čuvar mreže Iranaca je počeo da skakuće, a sudija Kunja mu prilazi i upozorava ga da bude pažljiv.

38' Silom prilika, Iranci će morati da naprave prvu izmenu. Kapiten Hadži Safi (levi bek) napušta teren zbog povrede i deluje da se neće vratiti.

31' Gužva u šesnaestercu Irana i pokušaj Davida Silve iz teške pozicije. Šutirao je preko glave, raširio kapke navijačima, ali je lopta ipak otišla preko prečke.

25' Prvi ozbiljan udarac Španaca. David Silva šutirao je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, lopta je lelujala, a iranski golman je uhvatio.

15' Prvi udarac ka golu Španije. Iranski ofanzivac Karim Ansarifard (fudbaler Olimpijakosa) šutirao je pored De Hee. Iranci deluju čvrsto na početku meča.



5' Buka na stadionu na početku utakmice znači jedno - Iran je blizu golu Španije. Dani Karvahal napravio je faul u blizini korner zastavice, a Hadži Safi je centrirao dobro. Ipak, niko u kaznenom prostoru nije bio na mestu da šutne.

NAJAVA:

Portugal - Maroko 1:0
Urugvaj - Saudijska Arabija 1:0
Iran - Španija 20.00

Prve dve današnje utakmice nisu bile previše zanimljive, pa večerašnji duel u Kazanj areni dočekujemo sa nadom da će biti zanimljiviji.

Nije potrebno naglašavati ko je favorit, niti podsećati na to da su Španci bili šampioni sveta 2010. godine u Južnoj Africi. Večerašnji meč "furija" će dočekati sa bodom, osvojenim u uzbudljivom remiju sa Portugalom, dok je Iran u uvodnoj rundi osvojio sva tri poena, trijumfom protiv Maroka.

Pratite na MONDU tekstualni prenos utakmice u kojoj će posebna pažnja biti posvećena golmanu Španaca Davidu De Hei, koji je posle lošeg nastupa protiv prvaka Evrope dobio podršku sa svih strana, uključujući i od kapitena Serhija Ramosa.

Sa druge strane, ekipa trenera Karlosa Keiroša nema šta da izgubi i ostaje da se vidi kako će pokušati da zaustavi napade favorita.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC