• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi nade za Dansku i Australiju

Autor mondo.rs

Eriksen doveo Dance u vođstvo, izjednačio Jedinak iz penala dosuđenog posle intervencije VAR.

Reprezentacija Danske nije uspela da drugom pobedom u grupi C čvrsto zakorači ka osmini finala.

Australija je iz drugog penala na ovom Svetskom prvenstvu stigla do prvog boda i mada još nije dala gol iz igre, mogla bi da ponovi uspeh iz 2006. kada je ispred Obale Slonovače i Srbije i Crne Gore prošla među 16 najboljih, zajedno sa Argentinom.

Na "Kosmos areni" u Samari, koja je u nedelju bila srećna za Srbiju, Danska - Australija 1:1 (Eriksen 7 - Jedinak 38p)!

Danci će u poslednje kolo ući sa četiri osvojena boda, ali tamo ih tek čeka derbi sa Francuskom, dok će Australija 26. juna pokušati da pobedi Peru.

Jasno je da će mnogo toga, što se tiče ambicija, zavisiti od ishoda utakmice Francuska - Peru od 17 časova. Ako "trikolori" ovog popodneva upišu novu pobedu, u duelu sa Danskom će i jednima i drugima odgovarati remi...

DANSKA: Šmajhel - Larsen, Kristensen, Kjer, Dalsgard - Šene, Dilejni, Eriksen - Sisto, N. Jorgensen (od 68' Kornelius), Poulsen (od 59' Brejtvajt).

AUSTRALIJA: Rajan - Behič, Miligan, Sejnsberi, Risdon - Muj, Rogić (od 82' Irvajn), Jedinak, Krus (od 68' Arzani) - Nabut (od 74' Jurić), Leki.

Sudija: Antonio Lahoz (Španija).





Danska je u Samari produžila niz mečeva bez poraza na 17, ali je Kasper Šmajhel primio gol posle 571 minuta, odnosno devet i po sati.

Za početak iz snova pobrinuli su se Nikolaj Jorgensen lepom asistencijom i Kristijan Eriksen perfektno izvedenim "drop kik" udarcem sa petnaestak metara, kojim je ostavio Metjua Rajana bez šanse da interveniše - 1:0.

Dobra igra nije materijalizovana pogotkom Jorgensena u 24. minutu, pošto je centarfor neprecizno tukao glavom sa samo pet metara. Da je povećao na 2:0, teško da bi "kenguri" smogli snage i umeća da se vrate.

Ovako, penal Mileta Jedinaka u 37. minutu im je bio dovoljan za bod.

Sudija Lahoz pokazao je na "belu tačku" posle kornera i udarca Miligana, koji je rukom zaustavio Jusuf Poulsen. Iako nije postojala namera danskog igrača, Španac je "poklekao" posle intervencije VAR i promenio svoju prvobitnu odluku.

Danci mogu da žale jer ih je Lahoz neposredno pre toga oštetio, ne dosudivši faul nad Poulsenom na sredini terena. Usledili su protivnapad, korner, penal i izjednačenje...

Drugo poluvreme bilo je dinamično, ali manje sadržajno, prožeto netačnim pasovima i centaršutevima.

Australija je češće pretila, preko Muja i Rogića iz daljine, zatim su Arzani i Leki u finišu probali da zatresu mrežu šutevima iz kaznenog prostora, ali meč je ipak završen "pravednim" remijem.


TOK UTAKMICE:

90+2' Mlak pokušaj Brejtvajta posle kornera.

88' Dva vrlo dobra pokušaja "kengura" brani Šmajhel. Prvo Arzaniju iskosa, zatim Lekiju sa desetak metara po sredini gola.

85' Još pet minuta i sudijska nadoknada. Sve smo bliži remiju, koji Australiju ostavlja u trci za drugo mesto.

81' Rezervista Arzani je napravio dar-mar na desnoj strani, prošao je Sista na korner liniji, ali oštar centaršut je samo prozujao ispred gola i otišao daleko na drugu stranu.

74' Nabut je povredio rame i selektor "kengura" Bert Van Marvajk vrši prinudnu izmenu. Na terenu je Tomi Jurić, napadač Lucerna.

72' Tom Rogić završava polukontru dobrim udarcem iz daljine, Šmajhel brani... Na drugoj strani je pokušao Sisto, pored stative!

71' UH! Aron Muj sa 25 metara šalje snažan šut ka gornjem levom uglu i promašuje za dvadesetak centimetara.

68' Šmajhel je izašao sa gol-linije, ali Leki uspeva da izbori samo korner.

67' Vodi se ravnopravna borba. Oba tima imaju svoje periode ofanzive, ali se igra uglavnom između dva šesnaesterca. Ni jedni ni drugi nemaju dovoljno koncentracije (ili kvaliteta) za precizno dodavanje, kojim bi ušli u šansu.

55' Australija ofanzivnija, nedostaje joj završni pas.

50' Lahoz ne svira faul nad Poulsenom na ivici kaznenog prostora, a lopta dolazi do Sista, koji sa 12-13 metara neprecizno šutira.

- Uticaj VAR je očigledan.



- Prvo poluvreme je završeno, bez pobednika!

41' Opasan centaršut Eriksena, lopta na drugoj strani pogađa Sejnsberija u nogu, ali Rajan prisebnom intervencijom ne dozvoljava da bude postignut autogol.

38' GOOOOL - 1:1!Mile Jedinak je siguran izvođač penala, kao u prethodnom meču protiv Francuske. Treba istaći da je akcija iz koje su proistekli korner i penal započeta nakon čistog faula nad Poulsenom na sredini terena, koji nije dosuđen...

37' Penal za Australiju! Mark Miligan je posle kornera zahvatio loptu glavom, a Jusuf Poulsen blokirao rukom. Nehotice, ali koga briga... Sudija Lahoz je na intervenciju kolega iz VAR odeljenja ocenio da je to za najstrožu kaznu.

- Na Twitteru je 80 odsto diskusije, vezane za ovaj meč, na temu beskorisnosti Robija Krusa.



30' Dodir više Robija Krusa i propala je mogućnost da Australija uputi prvi šut ka golu. S obzirom na to da je bio udaljen samo desetak metara od Šmajhela, navijači "kengura" sa razlogom su uzdahnulu.

24' Šansa! Nikolaj Jorgensen mogao je da pored asistencije ubeleži i gol. Odličan je bio centaršut Dalsgarda sa desne strane, Jorgensen je prvi došao do lopte, međutim sa pet-šest metara je glavom tukao pored stative.

22' Sevnula je levica Pionea Sista sa oko 25 metara. Jak šut, ali pravo u Rajana.

20' Ako je početak utakmice "mirisao" na vođstvo Danaca, posle njega je utakmica postala potpuno ravnopravna. Australija mahom pokušava da nešto kreira po levoj strani, preko Robija Krusa, ali za sada nije bilo opasnosti po Šmajhelov gol.

7' GOOOOL - 1:0! Kristijan Eriksen! Lopta je posle intervencije odbrane vraćena u kazneni prostor, Nikolaj Jorgensen je privukao pažnju dvojice igrača, pa vešto "odložio" za Eriksena, koji je utrčao iz drugog plana i "drop kik" udarcem matirao nemoćnog Metjua Rajana.



- Danska je bez poraza u prethodnih 16 utakmica (devet pobeda, sedam remija). Poslednji put su izgubili 11. oktobra 2016, od Crne Gore (0:1). Jedino Španija (21) i Belgija (20) imaju trenutno uspešnije nizove.

- Samo jednom u prethodnih 14 utakmica na svetskim prvenstvima, Australija je uspela da sačuva svoju mrežu. Bilo je to 1974, kada su igrali 0:0 sa Čileom.

GRUPA C, 2. kolo:

Danska - Australija 14.00
Francuska - Peru 17.00

TABELA: Francuska 3, Danska 3, Australija 0, Peru 0.

Parovi 3. kola, 26. jun u 16.00: Danska - Francuska, Australija - Peru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC