• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već viđeno: I Francuzima dovoljan gol!

Autor mondo.rs

"Trikolori" mirnom i minimalnom pobedom izborili plasman u nokaut fazu Mundijala.

Sve što se dogodilo u Jekaterinburgu ovog četvrtka već je nekoliko puta viđeno na Mundijalu u RUsiji.

Favoriti, u ovom slučaju Francuzi, napadali su dok im je bilo potrebno, postigli su gol i vođstvo su sačuvali do kraja, uglavnom bez problema. Kao po šablonu Portugalaca, Španaca, Urugvajaca...

Pogotkom Kilijana Embapea u 34. minutu, "trikolori" su izborili plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, sa šest osvojenih bodova u dva kola.

Lepo dodavanje Pola Pogbe, blokiran udarac Olivijea Žirua i dobro "čitanje" situacije mladog napadača Pari Sen Žermena bili su dovoljni da slome otpor borbenih, ali ne i konkretnih Peruanaca, koji će posle utorka i meča protiv Australije otići kući.

Francuska - Peru 1:0 (1:0)

Didije Dešan, selektor Francuza, komandovao je napade od starta, a oni su postajali intenzivniji od desetog minuta i prvog pokušaja Antoana Grizmana, iako je i Paolo Gerero imao dobru prliiku na drugoj strani. Nizali su se pokušaji Evropljana i Embape je posle pola sata fudbala "iz druge" uspeo u nameri da savlada Galjesea.

Zadovoljni rezultatom, "Galski petlovi" su bili ofanzivni do poluvremena, a onda su "odradili" posao i sačuvali bodove. Peru je pokazao više želje nego ideje kako da izjednači i najbliži tome bio je u 50. minutu, kada je vezista Pedro Akino šutirao iz daljine "spoljnom" i pogodio okvir gola.

I taj pokušaj, kao i Gererov udarac iz "slobodnjaka" u finišu nisu učinili da se rezultat promeni i da njihov tim izbegne neizbežno.



Iako su izborili plasman, Francuzi će imati veliki takmičarski motiv i u poslednjem kolu, u kojem će u susretu sa Dancima odlučivati o tome ko će osvojiti prvo mesto i "ukrstiti" sa drugoplasiranim iz Grupe D, u kojoj će najvažniji meč biti odigran ovog četvrtka u 20 časova: Argentina - Hrvatska.

Francuska: Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Pogba (od 89' Nzonzi), Kante - Mbape (od 75' Dembele), Grizman (od 80' Fekir), Matuidi - Žiru

Peru: Galjese - Advinkula, Ramos, Rodrigez (od 46' Santamarija), Trauko - Akino, Jotun (od 46' Farfan)  - Kariljo, Kueva (od 82' Ruidijaz), Flores - Gerero

Glavni sudija: Muhamed Abdula Muhamed (Emirati)

Tabela Grupe C: Francuska 6, Danska 4, Australija 1, Peru 0.

Parovi poslednjeg kola (utorak): Danska - Francuska, Australija - Peru (oba meča u 17 časova)

Iz minuta u minut:

Francuska - Peru 1:0

- kraj utakmice, pobeda "trikolora" -


94' Žiru ne uspeva da se "upiše" i nagradi za dobar meč. Šutirao je snažno, ali je bio izblokiran.

87' Verovatno poslednji trzaj Peruanaca - nije bio velika pretnja. Gerero je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je pala pred Lorisa i nije mu stvorila problem.

82' Prva šansa za Dembelea na utakmici. Šutirao je sa oko 15 metara i promašio gol.

74' Peruanci prete! Kariljo centrira za nijansu jače nego što bi trebalo, a Farfan akrobatski pokušava da pošalje loptu u gol. Pogodio je spoljnu stranu mreže.

70' Francuzi su uspeli u nameri da umrtve igru. Peruanci napadaju, ali ne uspevaju da stvore šansu.

50' Umalo da vidimo najlepši gol do sada na Mundijalu! Vezista Peruanaca Akino namestio se na oko 20 metara, šutirao iz prve, "spoljnim" delom kopačke i pogodio okvir gola. Loris je bio savladan...

- poluvreme -

42' Lukas Ernandez gađa jednom, pa drugi put, ali ne trese mrežu Peruanaca. Levi bek Atletika nastavlja ofanzivu "trikolora" i kao da je pitanje trenutka kada će "trikolori" ponovo postići gol.

34' FRANCUSKA VODI! MBAPE! Pogbva je lepo našao Žirua, njegov šut je bio izblokiran, a "desetka" Francuske bio je na mestu da pošalje loptu u mrežu.





33' Mbape je "osetio" gde će pasti lopta posle Pogbinog dodavanja, ali leđima okrenut nije mogao da reaguje kako je hteo. Ostaje 0:0.

31' Velika šansa za Peruance! Šutirao je Gerero, snažno, po zemlji, ali je Loris bio na mestu. Bio je to prvi udarac u okvir gola Francuske.

12' Opet pokušaj "trikolora". Sada je gađao Varan, glavom, posle kornera. I ova lopta odlazi pored stative.

11' Prvi put prete i Francuzi. Grizman utrčava u kazneni prostor, šutira snažno i ipak visoko. Odmah potom pokušava i Pogba, iz daljine, ali pored stative.

9' Miran početak utakmice "seče" Kariljo, lepim driblingom na desnoj strani i ubacivanjem kojim ne pronalazi saigrače.



U prvom meču dana, u Samari, takmičarski četvrtak počeo je remijem Australije i Danske. Do večerašnjeg derbija Argentina - Hrvatska sate ćemo provesti prateći utakmicu:

Francuska - Peru

U 17 časova na Jekaterinburg areni počinje preostala utakmica 2. kola Grupe D, u kojoj će "trikolori" igrati za maksimalnih šest bodova uoči poslednje runde, a Peruanci za prvi poen, nakon što su na otvaranju Mundijala izgubili od Danske.


S obzirom na trenutno stanje na tabeli, ova utakmica mogla bi da presudna ne samo kada su ove selekcije u pitanju. "TrikolorI" su posle prvog kola bili mirni zbog osvajanja tri boda, ali im je ipak zasmetao način na koji (ni)su igrali. Ekipa Didijea Dešana promenjena je u odnosu na meč protiv Australije, jer je mesto u prvih 11 zauzeo centarfor Olivije Žiru, a na klupu je prebačen Korontan Toliso.

Da li će ofanzivnija postavka "Galskih petlova" doneti i zanimljivu utakmicu?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC