• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska ide dalje, BRODOLOM očajne Argentine!

Autor mondo.rs

Sve je bilo užasno u igri Argentine - od uigranosti do taktičkih rešenja preko potpune mentalne nestabilnosti koja je bila uočljiva još na intoniranju himnu. Ništa to ne umanjuje skoro perfektnu partiju Hrvata koji idu dalje.

Katastrofa Argentine!

"Gaučosi" su potpuno razbijeni ove večeri u Nižnjem Novgorodu - u svakom smislu. Hrvatska ih je taktički potpuno nadigrala, "gaučosi" su delovali kao "razbijena družina" bez ikakve ideje šta bi trebalo da rade, a nervoza je isijavala iz svakog igrača na terenu.

I ne samo igrača - Sampaoli je čitav meč skakao i šetao pored aut-linije nemoćan da promeni išta u igri svog tima koja nije ni izgledala kao igra, a nije mogao ni da opusti svoje igrače.

/JOŠ LOŠIH VESTI ZA ARGENTINU - HRVATI ODMARAJU/

Ne treba to nikako da umanji sjajnu partiju Hrvatske koja je uspela u drugom poluvremenu da postigne tri gola - prvo je Ante Rebić kaznio veliki kiks Vilija Kabaljera, da bismo potom videli majstorije Luke Modrića i Ivana Rakitića.


"Gaučosima" ostaju samo teoretske šanse da prođu dalje...

Argentina - Hrvatska 0:3 (0:0)


Rezultat na semaforu ni blizu ne pokazuje očaj u igri Argentine koji je možda mogao da se nagovesti još na intoniranju himni kada je Leo Mesi bio nervozan kao nikad u životu. Svi igrači delovali su kao da su "pred pucanjem od pritiska", a svaki novi loš potez terao bi ih da budu još nervozniji i još nespretniji, da bi to Hrvatima davalo dozu samopouzdanja.

Ovo je četvrti najubedljiviji poraz Argentine na Svetskim prvenstvima, a "bolniji" su bili samo Čehoslovačka 6:1 (1958), Holandija 4:0 (1974) i Nemačka 4:0 (2010). Još uvek "gaučosi" imaju šansu da izbrišu sve loše do sada, ali su ti izgledi sada baš mali.

Pravo je čudo da u prvom poluvremenu nismo videli golove i više od jednog kartona, ali kada su "vatreni" prevazišli tu fazu i shvatili da je Argentina samo po imenu bauk - brzo su ih kaznili.

Pritisak na zadnju liniju, na ovom meču sa tri štopera - što nije donelo NIKAKVU prednost Argentini opet ni u jednom aspektu igre, isplatio se Rebiću u 53. minutu kada mu je Kabaljero nabacio loptu za volej - a ovaj to perfektno iskoristio.

Uhvatili su se svi za glavu, u neverici posmatrali šta se dešava, ali kao da su svakog momenta verovali ipak da će Mesi "izvući" jedan potez i vratiti ih u igru.


Ipak, ni on nije svemoguć. Igrao je gotovo sam u sredini terena, Sampaoli se odlučio za "krilne bekove" koji bi sa još jednim ofanzivnijim igračem igrali "dva na dva" sa Hrvatima - što se završavalo tragično, dok Maskerano i Enco Perez nisu igrači koji se ističu u kreiranju igre.

Pokušao je Sampaoli sa Dibalom i Pavonom, ali već je bilo kasno…

Naraslo je samopouzdanje Hrvata kao kvasac - osetili su ranjivost svog rivala koji se branio i napadao u "čoporima" - pa je Modrić nakon "solo" akcije strašnim udarcem pogodio mrežu Kabaljera u 80. Minutu. I nije se završilo na tome, pa je ljuti Rakitić, samo dva minuta nakon što je pogodio prečku iz slobodnog udarca, "rešio" odbranu Argentine koja je stajala i gledala kako je ponižavaju.

Igrači su utučeni napustili teren, a njihova jedina nada sada je Nigerija koja igra protiv Islanda. U slučaju da pobede Ostrvljani - šanse Argentine ostaju baš minimalne i onda im je potrebna pobeda Hrvatske u poslednjem kolu.

Naravno, podrazumeva se ako pobede Nigeriju, ali u ovom trenutku i po prikazanom na terenu - "gaučosi" deluju da ne mogu da pobede nikoga.

S druge strane, Hrvati slave prolazak u drugu fazu, prvi put posle 20 godina.

GRUPA D

Argentina - Hrvatska 0:3 (0:0)
/Rebić 53, Modrić 81, Rakitić 90+3/

Nigerija - Island (22. jun, 17 časova)

TABELA: Hrvatska 6, Argentina 1, Island 1, Nigerija 1.

Poslednje kolo (26. jun, 20 časova): Nigerija - Argentina Island - Hrvatska

ARGENTINA: Kabaljero - Merkado, Otamendi, Taljafiko - Salvio (od 56. Pavon), Maskerano, Perez (od 67. Dibala), Akunja - Meza, Mesi i Aguero (od 54. Iguain).

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović, Rakitić, Modrić - Rebić (od 57. Kramarić), Perišić (od 82. Kovačić) i Mandžukić (od 90. Ćorluka).

Meč je sudio Ravšan Irmatov iz Uzbekistana.


N   A    J     A    V    A

Prvenstvo je krenulo, a "gaučosi" se još traže, pa stoga večeras na prelepom stadionu u Nižnjem Novgorodu moraju da pobede kako ne bi ušli u kalkulacije i razmišljanja da kao drugoplasirana ekipa grupe "D" prođu u narednu fazu.

Hrvati su pobedom počeli turnir (2:0, Nigerija), pa tako rasterećenije čekaju meč u kome nemaju šta da izgube, a zanimljivo je da nikada na mundijalima nisu gubili drugi susret u grupi.

Sa druge strane Argentinci, koji su 1998. godine dobili do sada i jedini zvanični meč protiv Hrvata, imaju pritisak rezultata posle loše partije protiv Islanda (1:1), a po novoj promeni sistema i igrača unutar njega - može se videti da je nezadovoljan i Horhe Sampaoli.

Selektor "gaučosa" pokušava da pronađe rešenje, formaciju i okruženje u kom će do punog izražaja doći kvaliteti Lionela Mesija, ali za sada je to veliki problem.

Ovoga puta na teren u Nižnjem Novgorodu izaći će u formaciji sa tri štopera, s novim "parnjakom" Maskerana - Encom Perezom, levim bočnim Markosom Akunjom i bez Anhela di Marije koji je pružio slabu partiju protiv Islanda.

Da li je to dobitna kombinacija videćemo, a i Zlatko Dalić je menjao i "povukao" Kramarića iz startnih 11 kako bi Marcelo Brozović pružio dodatnu defanzivnu sigurnost.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! 3:0!

90+1' - GOL! RAKITIĆ! 3:0!

Nestvarno kako Argentina deluje na terenu, Hrvati se poigravaju i koriste to što oni jedva čekaju kraj meča. Žuti karton za Brozovića.

87' - Rakitić je bio besan zbog ovog faula, pa tuče u prečku! 

85' -
Velika frka na terenu, Otamendi je napucao Rakitića u glavu sa pola metra. Dobio je žuti karton, neverovatno kako su nervozni igrači Argentine.

81' - GOL! LUKA MODRIĆ! 2:0!

I mirisalo je na ovo!

Modrić je bio sam pored Otamendija, video prostor pored njega i Taljafika, raspalio po lopti i pogodio sam ugao gola Kabaljera koji je i na ovu loptu bio kratak. Perišić je izašao iz igre i umesto njega ulazi Kovačić.


80' - Još deset minuta do kraja meča, a Argentina deluje potpuno nemoćno. Brane se i napadaju u grupama, a potom "solo" akcijama završavaju.

71' -
Dibalin prvi pokušaj, ali još će sačekati na prvi gol u dresu "gaučosa".

66' -
Hrvati odmah odgovaraju i Vrsaljko nalazi Mandžukića na šest-sedam metara, ali to ide pored gola. Iz prve je šutirao napadač Juventusa. Ubrzo potom i karton za Vrsaljka. Enco Perez izlazi iz igre i - konačno - ulazi Dibala.

62' - Subašić!

U dva navrata spasava golman Hrvatske... Odlično je prošao Iguain po desnoj strani, ostavio za Mezu čiji šut brani Subašić, pa još jednom Mesiju iz neposredne blizine.

56' -
Još jedna izmena, Pavon umesto Salvija. Kramarić umesto Rebića koji se povredio. Mandžukić oštar na sredini terena i dobija žuti karton, dok Argentina ne uspeva da se poveže. Navijači sjajno navijaju, ali da li je to dovoljno?



54' - REBIĆ! GOL! 1:0!

Neverovatno šta je uradio Vili Kabaljero.

Vratio mu je loptu u noge Otamendi, on je želeo da prebaci loptu preko Rebića za Merkada, ali je umesto toga podigao na volej Rebiću koji ne promašuje! Strašan šut na kraju krilnog igrača Hrvatske. Iguain je na terenu umesto Aguera.

51'
- Rebić ponovo u centru pažnje, ali sada je nad njim napravljen faul. Merkado je podigao nogu do njegovih kolena, neverovatno... Žuti karton.

45+2' - Rebić!

Kakav promašaj krilnog igrača "vatrenih". Dobio je udarac Perišić, pokupio je loptu Modrić i fantastično asistirao "kroz" odbranu za Rebića, ali ovaj gubi korak i loše završava ovu akciju. To je sve od prvog poluvremena.

38' -
Posle kolena u leđa Merkada, Rebić je nagazio i Aguera, kopačkom po cevanici. Žuti karton dok burno protestuje klupa Argentine. Utisak je da je vrlo dobro prošao i da je lako moglo da se desi da bude isključen.


32' - MANDŽUKIĆ!

Još jedan veliki promašaj...

Loše je branio Akunja levi bok, odlično je centrirao Rebić za Mandžukića, napadač Juventusa se iskrao odbrani na drugoj stativi, bio sam oči u oči sa Kabaljerom, ali je promašio sa pet metara!

30' - PEREZ! 

Veliki nesporazum Subašića i Aguera, lopta stiže na povratnu do Pereza, a ovaj promašuje PRAZAN GOL. Neverovatne scene u Nižnjem...


27' -
Dobro je Aguero napao Vidu, trajao je taj duel dugo, da bi Kun na kraju gađao Mesija na centaršut, ali Strinić sada spasava.

22' - Prečka!

Kakav centaršut/šut Akunje s levog krila i lopta koja je prošla sve, pa potom pala odgore na prečku. Ostao je ukopan Subašić.

20' -
Kabaljero katastrofalan sa loptom u nogama, stavlja Taljafika u problem, ali snalazi se nekako igrač Ajaksa i dobija faul Mandžukića.

12' -
Mesi... Dobar pas iz dubine Pereza, Vida ga nije dobro pokrio, ali za nekoliko centimetara je kratak fudbaler Barse. Nije uspeo da zakači loptu... Ubrzo potom i bolja akcija, Mesi za Salvija na desni bok, pa dobra povratna u kazneni za Pereza - blok!

Tu je i on...


10' -
Bolji Hrvati na početku, Rakitić prebacuje odbranu koja pravi lošu ofsajd zamku, nalazi Vrsaljka, ali njegov pas za Rebića je presekao požrtvovani Taljafiko.

5' - Perišić!

Prva šansa za Hrvate posle propuštene lopte Modrića na levo krilo za Perišića koji je odmah napao Merkada, lako došao u poziciju da šutira, gađao dalji ugao gola Kabaljera, ali golman Čelsija vrhovima prstiju uspeva to da pošalje u korner.

1' -
Meč je počeo.


- Intoniraju se himne...



- Pogledajte i šta je naš reporter zabeležio danas na ulicama Nižnjeg Novgoroda. Argentinci su bili ti koji su više navijali od Hrvata...Opširnije OVDE!

- Da li ste videli prozivku za Luku Modrića u Splitu?OVDE!

- Stadion Nižnjeg je pravo umetničko delo...

Izvor: MONDO/Nikola Janković/slikano Alcatel telefonom


- Naš reporter sa lica mesta javlja da su fudbaleri Hrvatske oko 18.30 stigli na stadion, potom izašli da prošetaju na igralište, da bi u jednom trenutku navijači Argentine bukvalno počeli da vrište. Okrenuli su se ka ogromnom video-bimu i videli da je u tom trenutku bio Leo Mesi i sve im je bilo jasno...

- Leo Mesi je prvi gol u dresu reprezentacije Argentine postigao baš protiv Hrvatske 2006. godine u prijateljskom meču. Zanimljivo je i da je od dosadašnjih pet golova na SP - dva dao balkanskim zemljama: Srbiji i Bosni i Hercegovini.


- Naš reporter je na stadionu, stoga vas ovde očekuju video snimci, fotografije i zanimljivosti, naravno i atmosfera na tribinama...


- Trenutno je 17 stepeni Celzijusovih u Nižnjem Novgorodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC