• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Mundijalu: Srbija igra za drugi krug!

Autor mondo.rs

Svanuo je dan koji smo čekali. Sve staje u 20 časova.

 Danas na Mundijalu: Srbija igra za drugi krug! Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Dani su prolazili sporo kao čitave nedelje od kada je srpska reprezentacija u prvom kolu Mundijala pobedila Kostariku i raspalila očekivanja i euforiju navijača.

Ovog petka, "orlovi" imaju šansu da naprave još jedan veliki, istorijski korak u utakmici protiv Švajcarske, u kojoj će ulog "orlova" biti zaista veliki - plasman u osminu finala, gde naši igrači mogli da prvi put nastupe pod imenom "Srbija".

Selektor Mladen Krstajić poslao je u četvrtak poruku naciji da će "biti žestoko" i da će njegov tim ponovo ići glavom na kopačku protivnika, kao i u prvoj utakmici u Rusiji. Nemanja Matić rekao je ispred ekipe da očekuje paklen meč, kao i da će naš tim biti spreman za to.

Vreme staje večeras u 20 časova, kada će nemački sudija Feliks Brih označiti početak utakmice na terenu stadiona "Baltika arena".

Mundijalski petak u tom trenutku ući će u završni, treći meč, a današnji program "otvoriće" Brazil i Kostarika, međusobnim susretom u Sankt Peterburgu u 14 časova.

Oporavljeni Nejmar i saigrači igraće za prvu pobedu na Svetskom prvenstvu, kojom planiraju da uhvate ritam i da izbegnu neprijatnosti pred meč protiv "orlova" u trećem i poslednjem kolu grupne faze (sreda). Interesantno je da nijedna ekipa iz KONKAKAF zone (Severna Amerika, Centralna Amerika i Karibi) nije nanela Brazilcima poraz na Mundijalu i zaista bi bila senzacija ako bi se to dogodilo ovog popodneva.

U najavi utakmice, selektor Kostarike Oskar Ramirez rekao je da će izvesti na teren isti tim kao i protiv Srbije, sa razlikom da će na poziciji levog beka igrati Brajan Ovijedo, a ne Fransisko Kalvo.

Između te utakmice i duela Srbija - Švajcarska, u 17 časova će u Volgogradu igrati Nigerija - Island. Ostrvljani dočekuju taj meč sa velikim bodom, osvojenim u borbi protiv Argentinaca, dok će Afrikanci želeti da bar osvoje prvi poen, posle neubedljivog nastupa protiv Hrvatske.

Koliko će to biti veliki zadatak za Nigerijce pokazuje i istorija, koja kaže da su u poslednjih 13 utakmica na svetskim prvenstvima ostvarili samo jednu pobedu, protiv Bosne i Hercegovine u Brazilu (1:0). Izuzev tog trijumfa, u navedenom nizu su tri puta odigrali nerešeno i doživeli čak devet poraza.

Zanimljiv dan je pred nama, a još zanimljivije veče, u kojem naša reprezentacija ima šansu da ispiše lepu stranicu istorije srpskog fudbala. Po tome bismo ovaj petak mogli da pamtimo!

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC