• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA draft: Ejton 1. pik, Dončić treći, ide u Dalas

Autor mondo.rs

U Bruklinu je održan NBA draft na kojem je najboljeg igrača Evrope izabrala Atlanta, ali ga je odmah trejdovala u Maverikse. Musu kao 29. pika izabrali Netsi

Luka Dončić, dosadašnji as Real Madrida i najkorisniji igrač Evrolige, izabran je na NBA draftu kao treći pik od strane Atlante, ali su ga Hoksi odmah trejdovali u Dalas.

Finiks Sansi, koji su prvi birali u Bruklinu, izabrali su Diandrea Ejtona, centra Univerziteta Arizona, kako se i predviđalo.

Sakramento Vlade Divca, koji je birao kao drugi, odlučio se za Marvina Beglija, krilnog centra sa Djuka.

Atlanta je potom birala Dončića, Memfis Grizlisi su kao četvrtog pika izabrali krilnog centra Univerziteta Mičigen Stejt Džerena Džeksona juniora, a onda je birao Dalas.

Tek kada su Maveriksi objavili da je to Tre Jang, plejmejker Univerziteta Oklahoma, zvanično je objavljena i zamena po kojoj Jang ide u Atlantu umesto Dončića.

Ta dva tima zvanično su zamenili pikove, a Atlanta je dobila i pik u prvoj rundi na draftu 2019. godine.

Orlando je kao šesti izabrao Mohameda Bambu, 216 centimetra visokog centra Univerziteta Teksas, Čikago je kao sedmog pika takođe odabrao "peticu" sa Univerziteta Djuk Vendela Kartera juniora, a nakon njih Klivlend se kao tim koji je birao sa pozicije broj osam odlučio za plejmejkera Univerziteta Alabama Kolina Sekstona.

Iza njih birali su Njujork I Filadelfija. Niksi su kao devetog pika izabrali Kevina Noksa, krilnog igrača Univerziteta Kentaki, a Siksersi košarkaša Vilanove Mikela Bridžisa, koji igra na istoj poziciji. Fila je odmah potom odlučila da ga trejduje u Finiks.  

Košarkaš Cedevite Džanan Musa izabran je kao 29. pik od strane Bruklin Netsa.

Iako je mladi Slovenac na izboru, koji je počeo špalirom igrača koji su prisustvovali draftu u društvu njihove pratnje, pozirao sa kačketom Atlante, rekao je da je veoma zadovoljan što je prosleđen u Dalas.

"Snovi postaju javnost. Ne mogu da doečkam da pokažem Dalas Maveriksima šta sve mogu", napisao je na Twitteru Dončić.

On je javnosti posle drafta saopštio da je u dosadašnjoj karijeri imao mnogo saigrača u Real Madridu i reprezentaciji koji su nastupali u NBA ligi i da je od njih mnogo naučio o košarci, ali i o tome šta ga čeka u najjačoj ligi sveta.

"Srećan sam što sam u NBA ligi, što sam deo svega toga. Već sam razgovarao sa Dalasom i bili su veoma ljubazni. Srećan sam i spreman sam", rekao je Dončić.

Sjajnu dobrodošlicu mladom Slovencu, koji je sa reprezentacijom osvojio zlato na Eurobasketu prošlog leta, poželeo je i Dirk Novicki.

Luka Dončić je upotpunio krug evropskih igrača koji su na draftu birani sa najviših pozicija.

Pre njega kao treći pikovi odabrani su španski as Pau Gasol 2001. godine i Turčin Enes Kanter 2011, dok su bolje pozicionirani bili Holanđanin Rik Smits davne 1988. i srpski košarkaš Darko Miličić 2003, koji su birani kao drugi, odnosno Italijan Andrea Barnjani, kojeg su Toronto Reptorsi 2006. izabrali kao prvog pika.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC