• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDIJAL KLADIONICA: "Orlovi" idu u drugi krug

Autor mondo.ba

Redakcija našeg portala nastavlja sa prognozama i u devetom danu Mundijala.

 MUNDIJAL KLADIONICA: "Orlovi" idu u drugi krug Izvor: MN PRESS

Zanimljiv dan je pred nama, a još zanimljivije veče, u kojem reprezentacija Srbije ima šansu da izbori plasman u nokaut fazu. Današnji program "otvoriće" Brazil i Kostarika, međusobnim susretom u Sankt Peterburgu u 14 časova, a u 17 časova će u Volgogradu igrati Nigerija - Island.

Izvor: MONDO

NEBOJŠA ŠATARA

Brazil - Kostarika 1 (2:0)

"Karioke" poslije remija sa Švajcarskom imaju imperativ pobjede i sigurno su kvalitetniji od Kostarikanaca, bez obzira da li će igrati Nejmar. Brazilci nisu "gaučosi" i njihova igra se ne vrti isključivo oko jednog čovjeka, a i Tite nije Sampaoli.

Nigerija - Island X (2:2)

Islanđani su zbog svoje čvrste i požrtvovane igre, kao i sjajnih navijača zaradili simpatije cijelog fudbalskog svijeta, ali afrički tim će uspjeti da osvoji prvi bod, pa će rasplet oko drugog putnika u osminu finala da padne u posljednjem kolu.

Srbija - Švajcarska 1 (2:1)

"Orlovi" su poletjeli poslije bombe Kolarova i neće ni večeras biti bolnog prizemljenja. Pobjedu Srbiji i plasman u nokaut fazu donijeće Adem Ljajić i Branislav Ivanović.

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ



ZORAN PAJČIN

Brazil - Kostarika 1 (3:0)

Mislim da je na ovom prvenstvu sve moguće, osim da Brazil ne dobije Kostariku. To bi bilo previše. Radujem se čarolijama Marsela, Kutinja i Nejmara po lijevoj strani.

Nigerija - Island 2 (0:1)

Nakon onoga sinoć, Islanđani imaju priliku da sa tri boda dođu nadomak plasmana u nokaut fazu. Nigerija mi nije ništa posebno i mislim da je Island "jači" za jedan gol. Teško da ćemo vidjeti više od toga na ovoj utakmici.

Srbija - Švajcarska 1 (1:0)

Zbog važnosti utakmice ne očekujem mnogo golova i prilika, već dosta jakih duela i sjeckanja igre. Srbija je najviša reprezentacija na prvenstvu i to vidim kao veliku prednost u prekidima, pošto smo vidjeli kako je Kolarov namjestio nišan. Naravno, ima ko da pogodi i u Švajcarskoj, ali valjda neće.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Brazil - Kostarika 1 (3:0)

Brazil mora da proradi protiv objektivno najslabije selekcije u grupi, jer ukoliko ne slavi, mogao bi se naći u (ne)prilici da ne prođe u nokaut fazu, baš kao i Argentina sinoć. Ipak, Kostarikanci nisu ni blizu Hrvata, tako da očekujem ubjedljiv trijumf "karioka".

Nigerija - Island 2 (1:2)

Kiks Argentine senzacionalno bi mogli da iskoriste Islanđani, i nakon prolaska u nokaut fazu na prošlom Evropskom prvenstvu, isto to učine na ovogodišnjem Mundijalu. A nije nemoguće da se nešto tako desi. Pobjeda protiv Nigerije i remi sa nezainteresovanom Hrvatskom na kraju upravo to im i donose.

Srbija - Švajcarska X (1:1)

Očekuje se velika borba na ovoj utakmici, koja bi mogla biti odlučujuća za obje selekcije kada je u pitanju plasman u drugi krug. Srbija je prikazala veliku želju protiv Kostarike i slavila, dok su Švajcarci iznenadili Brazil na otvaranju SP, tako da sa velikim ambicijama dočekuju drugi meč u Rusiji. Ipak, smatram da se radi o podjednakim selekcijama i da na kraju neće biti pobjednika.

GORAN ARBUTINA

Brazil - Kostarika 1 (4:0)

Brazil ce pregaziti Kostariku. Nemoguce da karioke ponovo kiksaju.

Nigerija - Island X (1:1)

Island je pokazao borbenost protiv Argentine, ali pitanje je kako ce da odigra kada nece biti postavljen potpuno defanzivno. Taj napad mozdq bude problem.

Srbija - Švajcarska 1 (2:1)

Nema kalkulacija. Na sve ili ništa! Ako Srbija ne može da pobijedi Švajcarsku, onda i ne zaslužuje drugi krug. Vrijeme je da Mitrogol opravda nadimak, a tipujem da će SMS da riješi utakmicu.

Izvor: MN PRESS

ŽELJKO SVITLICA

Brazil - Kostarika 1 (2:0)

Brazil mora, a lakše im je sa Južnoamerikancima nego Evropljanima.
Nigerija - Island 2 (0:1)

Island mi je čvršći i očekujem minimalnu pobjedu.

Srbija Švajcarska 1 (1:0)

Protiv Kostarike sam prognozorao iks i srećom promašio, ali sam napisao i da će Srbija proći grupu.

ŽARKO MARKOVIĆ

Brazil - Kostarika 1 (3:1)

Brazil će morati da dokaže potencijal, iako će Kostarika vjerovatno igrati slično kao protiv Srbije, oprezno i na kontre, rani pogodak Brazila bi trebalo da otvori ovu utakmicu.

Nigerija - Island X (1:1)

Ekipa sa sjevera je puna optimizma nakon dobre igre i rezultata protiv Argentine, ali Nigerijci takođe imaju potencijal koji bi danas trebalo da ispliva na površinu. Remijem bi u igri ostala i Argentina što bi garantovalo ludinicu u posljednjem kolu.

Srbija - Švajcarska X (1:1)

Nametnute političke konstrukcije imaće uticaja na odigravanje ovog meča, biće mnogo nervoze i prekida, a oba sastava imaju igrače koji mogu da pogode

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC