• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o slavlju Hrvata: Neka pevaju šta hoće

Autor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao slavlje hrvatskih fudbalera nakon pobede nad Argentinom na Mundijalu uz pesme Marka Perkovića Tomsona, dokazanog ustaše.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi se, da je na mestu Hrvata, radovao velikoj pobedi nad Argentinom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, i dodao da ne razume to što je nekome najveća hrana - mržnja prema susedu, prema Srbima.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše to što su reprezentativci Hrvatske pobedu proslavili uz šovinističke pesme pevača Marka Perkovića Tomsona, koji glorifikuje ustaštvo.

Predsednik Srbije je ponovio da takve stvari ne razume, uz poruku: "Neka pevaju šta hoće".

Mi ćemo večeras biti uz naše fudbalere (koji igraju drugi meč grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji protiv Švajcarske) i bez obzira na rezultat, pozdravićemo ih, bodriti, i nastaviti tako da se ponašamo i kada gube i kada pobeđuju, rekao je Vučić, uz opasku da "ima i onih koji kritikuju i nipodaštavaju svoje sportiste, naše fudbalere".

Predsednik Srbije je dodao i da je siguran da će reprezentativci "ostaviti srce na terenu", a na nama je, kaže, da ih bodrimo.

Odmah posle utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, pesmom "Bojna Čavoglave" odjekivala je svlačionicom hrvatske reprezentacije, što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren.

 Inače, ta Tompsonova pesma počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", koji je, inače, prema Ustavu Hrvatske zabranjen da se koristi.

Pomenuta pesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj deo Lovren nije postavio na internet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC