• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torenti prodali dušu - rudarićete za druge!

Autor mondo.rs

Prodat omiljeni torent program BitTorrent!

Davnih tridesetih godina prošlog veka, među ekonomistima se pojavila fraza “nema besplatnog ručka”. Ciljano je na nemogućnost da se nešto dobije na mufte. Iako su zaljubljenici u ilegalno kopiran i plasiran sadržaj morali da plate vezu sa internetom, mahom je kesa ostala neodrešena za sve i svašta.

Milijarder “ojadio“ ljude kriptovalutama

Moćnici, s druge strane, odavno rade o glavi torentima, i dalje najpopularnijem oruđu za ovu besplatnu/ilegalnu (zavisi ko se pita) delatnost. Pošto se, poput opojnih sredstava, plebs dokopa onoga što želi kakvi god propisi i posledice bile, korišćenje torenata postalo je na trenutke otežano, ali nikad iskorenjeno.

Filmovi koji su razbili na torentima (VIDEO)

Serije koje su razbile na torentima (FOTO)

Da se od pirata ipak može uzeti koja para, veruje blockchain startap kompanija Tron, koja je za 140 miliona dolara preuzela “peer to peer“ pionira BitTorrent.

Iako to zvanično još uvek nije saopšteno, za očekivati je iz opisa radnog mesta novog gospodara, da je P2P arhitektura na kojoj se torent bazira pogodna za potencijalnu rudarsku mrežu.

BitTorrent broji oko 170 miliona korisnika, što je 170 miliona procesora, koji bi za vreme preuzimanja filma ili igre mogli ustupiti svoje resurse u svrhu rudarenja kriptovaluta. Nema besplatnog ručka, ni za goste barova u Americi 1930-tih, koji su uz piće dobijali gratis klopu, a ni za pirate na pragu 2020, objavio je SK.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS