• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA odgovorila FS BiH: Borac ostaje bez licence

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U dopisu dostavljenom u FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. juna 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće.

  UEFA odgovorila FS BiH: Borac ostaje bez licence  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Kao što je poznato na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. juna 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od 29. maja 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA-e. Shodno tom zaključku, 20. juna 2018. godine zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjela za licenciranje klubova, navode iz FS BiH.

U dopisu dostavljenom u FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. juna 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u Premijer ligi BIH za sezonu 2018/2019, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu “Terme“ na Ilidži 27. juna u 12 sati, u skladu sa prethodno donesenim odlukama i sa klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence, istakli su iz bh. kuće fudbala.

Dakle, Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći takmičiti u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC