Prag: Magija kojoj ćete se uvijek vraćati

Autor:

Oni koji su bili u prilici da posjete Prag, kažu da je ovo jedna od najljepših metropola u Evropi, a grad je zbog svoje bogate istorije i predivne arhitekture poznat i kao „Zlatni Prag“.

0
A- A A+
Prag Foto: m:tel

U Pragu živi nešto manje od 1.3 miliona stanovnika, a Češku prestonicu nazivaju i „gradom tornjeva“, jer ih ima čak 550. Prag je zbog uskih i krivudavih uličica idealno mjesto za duge šetnje i obilazak turističkih atrakcija. Zbog bajkovitih katedrala, dvoraca i mostova, ovaj grad je danas jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija koju pohode turisti iz cijeloga svijeta.

Simbol Praga, ali i cijele Češke, je Praški dvorac koji je prema Ginisovoj knjizi rekorda najveći naseljeni dvorac na svijetu. Dvorac je u prošlosti bio dom češkim kraljevima, a danas predsjedniku Češke Republike.

Ukoliko ste m:tel prepaid Dopuna korisnik i nalazite se u Češkoj, možete slobodno koristiti mobilni internet u T-mobile mreži Češke uz tarifnu opciju „Roming NET“ koju ćete aktivirati putem servisa Moj meni pozivom koda*100#. Pošaljite i nama neku sličicu sa svog putovanja!

Nezaobilazna turistička atrakcija je čuveni Karlov most, koji spaja dvije obale rijeke Vltave. Ime je dobio po kralju Karlu IV, a ono po čemu je nadaleko poznat je 30 baroknih statua i figura, koje ga krase.

Astronomski sat je takođe jedna od znamenitosti Starogradskog trga koju svakako ne bi trebalo propustiti. Jedinstvenost sata ogleda se u dvanaest figura apostola, koji na svakih sat vremena izlaze i izvode svoj povorku, na oduševljenje okupljenih turista.

Češka je jedan od najvećih proizvođača piva, koje uživa posebno mjesto u bogatoj istoriji ove države. Turisti ovaj grad pohode i zbog znatno nižih cijena pića i hrane u odnosu na druge evropske metropole, pa se u Pragu pivnice i restorani nalaze gotovo na svakom koraku. Obavezno probajte i poznate praške kobasice na jednom od mnogih štandova na koje ćete svako malo naići.

Ostale vijesti