• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kip Nika Kejva na konju krasiće Varaknabil

Autor mondo.ba

Skulptura u prirodnoj veličini australijske muzičke zvijezde Nika Kejva, inspisana šalom od prije više od 20 godina, uskoro bi mogla da postane stvarnost.

Sredinom 1990-ih godina skulptor Korin Džonson upao je u bekstejdž kod Kejva i njegovog benda i rekao da bi volio da napravi kip harizmatičnog pjevača. Bivši menadžer grupe Rajan Džeson našalio se tada da bi skulptura trebala biti sa konjem… I, tako će najvjerovatnije i da bude!

Džonson je nedavno završio nacrt kipa i predstavio ga Kejvu, koji je navodno "vrlo zadovoljan" svojim likom, koji sa životinjskom kožom oko bedara go jaše konja, zbog čega je odobrio planiranu kampanju za prikupljanje potrebnih 200.000 dolara za izradu skulpture.

Piter Loj, obožavalac Nika Kejva iz njegovog rodnog Varaknabila u Australiji, ne samo da je dobio dozvolu od lokalnih vlasti za postavljanje kipa, već mu je od strane vlasti i umjetničkih udruženja obećana i pomoć u prikupljanju sredstava.

"Ne postoji ništa bolje od ovoga", kaže Loj navodeći da je kip "bizaran, kontraverzan i da tako nešto fanovi i očekuju". Planirano je da kampanja za finansiranje projekte krene krajem ljeta ljeta, piše britanski Gardijan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop