• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Brže, agresivnije, efikasnije

Autor mondo.rs

Partizan je počeo pripreme u Sloveniji, a trener Miroslav Đukić očekuje da igra bude podignuta na viši nivo u odnosu na prethodnu sezonu. Pohvale za novajlije u napadu.

 FK Partizan pripreme Đukić: Brže, agresivnije, efikasnije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U prošloj sezoni šesnaestina finala Lige Evrope i odbranjen Kup Srbije. U nastupajućoj sezoni, Partizan podiže ulog. Hoće i titulu.

Nova sezona počinje vrlo brzo, već 12. jula kada će Partizan u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati pljevaljskom Rudaru (verovatno u Nikšiću). Zato je odmor skraćen, a pripreme traju već neko vreme. Posle treniranja u "Zemunelu", crno-beli su od petka popodne u Sloveniji.

"Počinje pravljenje tima, uigravanje, da što spremniji dočekamo početak kvalifikacija za Ligu Evrope", kaže Miroslav Đukić.

Ono što trener Partizana želi od svoje ekipe jeste da igru podigne na viši nivo.

"Ekipa je bogatija za iskustvo od prošle godine i sigurno je da će biti 'automatizama' u igri, što će dovesti i do višeg nivoa nego prošle godine. Ekipa zna kako se radi, šta hoćemo i verujem da će biti boljitka i da će realizacija biti poboljšana. Očekujem da igramo brže, čvršće, agresivnije i da budemo konkretniji u završnici. Moramo da budemo takmičarska ekipa, pogotovo u Evropi, koja prima malo golova i u kojoj svi rade za ekipu", rekao je Đukić novinarima po dolasku u slovenački Ptuj gde će se pripremati do 4. jula i odigrati pet kontrolnih mečeva.

BIĆE ODLAZAKA

Na pripremama su 32 igrača, ali moguće je da neko ode. "Sigurno je da će biti odlazaka, Partizan živi od prodaje igrača", kaže Đukić, dodajući da su sve pozicije u timu "zatvorene" i da će još neki eventualni dolazak zavisiti od odlazaka.

Realizacija jeste bila jedan od problema u prethodnoj sezoni. Đukić na raspolaganju ima povećan fond navalnih igrača, s obzirom da su u prelaznom roku došla dva napadača - Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić, a tu su još Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović, kao i Đorđe Jovanović.

Mladi napadač Đorđe Jovanović koji čeka realizaciju transfera u Belgiju je doputovao u petak uveče u Sloveniju.

Pomenut tandem novajlija - Gomeš, NIkolić - dobio je pohvale. Treći novajlija, bek Gabrijel Enake tek je stigao u Partizan.

"Pokazali su da će biti velika pojačanja i da će nam doneti mnogo u završnici", kaže trener crno-belih.

Partizan će u Sloveniji odigrati pet pripremnih mečeva, a Đukić kaže da će to biti prilika za uigravanje ekipe.

"Protivnici su dobri i šaroliki. Očekuje nas teška, naporna sezona. Nadamo se da ćemo ponovo ući u grupnu fazu Lige Evrope", kaže on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC