• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković za trofej sa Čilićem!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser pokušaće da osvoji prvu titulu u poslednjih godinu dana. Već sada je obezbedio pomak na 17. mesto na ATP listi.

Novak Đoković plasirao se u finale turnira koji se igra u londonskom "Kvins klubu", pošto je u subotu popodne u teškom meču pobedio svoju staru "mušteriju", Francuza Žeremija Šardija - 7:6 (7:5), 6:4.

On je do 11. pobede u isto toliko mečeva sa Šardijem došao posle sat i 31 minut igre.

Đoković će u finalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je u dva "taj brejka" bio bolji od Australijanca Nika Kirjosa - 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Biće to za njega prva prilika da osvoji ATP titulu posle nepunih godinu dana i trijumfa u Istbornu, takođe na travnatoj podlozi.

NA POBEDU OD "PLUS 10"

Đoković je na ovaj turnir došao kao 22. teniser sveta, a plasmanom u finale obezbedio je pomak na 17. poziciju. Pošto su bodovne razlike u tom delu ATP liste vrlo male, Novak bi se osvajanjem Kvinsa domogao 12. mesta i tako napravio čak 10 koraka napred u odnosu na prošli ponedeljak.

Prvog jula 2017. u finalu tog turnira je savladao Gaela Monfisa, da bi onda otišao na Vimbldon i predajom četvrtfinalnog meča zbog povrede lakta otišao na višemesečnu pauzu.

Otkako se u januaru vratio na teren, imao je kriznih perioda, ali je plasmanima u polufinale mastersa u Rimu i u četvrtfinale Rolan Garosa pokazao da je na pravom putu.

U subotu su on i Šardi u prvom setu bez većih problema osvajali svoje servis gemove, a Novak je bio za nijansu koncentrisaniji i precizniji u odlučujućem, trinaestom gemu.

Potom je Srbin podigao nivo igre, servis mu je bio na visokom nivou, a počeo je i bolje da riternira. Do odlučujućeg i jedinog brejka došao je u devetom gemu (5:4), a potom je na svoj servis potvrdio trijumf.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da

Bravo majstore. Jedan od meni najdrazih nasih sportista

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC