• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karmelo iskoristio opciju, Oklahoma čeka 2019.

Autor mondo.rs

Nekadašnje Ol star krilo, čija karijera je nesumnjivo u padu, naredne sezone će igrati za astronomskih 27,9 miliona dolara.

Oklahoma Siti Tander prošlog leta su u dva "trejda" angažovali Pola Džordža i Karmela Entonija, nadajući se da će oni i tadašnji MVP lige Rasel Vestbruk formirati trio koji će povesti ekipu ka najvišim ciljevima.

Nije to delovalo sjajno tokom regularnog dela sezone, ali je Oklahoma osvojila četvrto mesto pred plej-of i onda odmah ispala od Jute - 2:4.

Kako će Tander izgledati sledeće sezone, znalo se da će zavisiti od odluka Džordža i Entonija, pošto obojica imaju opciju da ostanu još godinu dana ili da postanu slobodni agenti.

Dok se za Džordža očekuje da izađe na tržište, uz mogućnost da potpiše novi, bolji ugovor sa Oklahomom (po trenutno važećem, sleduje mu 20,5 miliona dolara), Entoni je bio svestan da mu cena posle najlošije sezone u karijeri (16,2 poena i 5,8 skokova po meču) nije velika.

Zato je u subotu uradio ono što se sve vreme i očekivalo - obavestio je klub da će iskoristiti mogućnost da u Oklahomi odradi poslednju sezonu ugovora, koja mu garantuje zaradu od 27,9 miliona dolara u bruto iznosu.

Koliko će popularni Melo moći da pruži u 35. godini, pogotovo u sistemu koji je i dalje potčinjen Vestbrukovim individualnim kvalitetima, ostaje da se vidi... Utisak je da će sa "tegom" u vidu Entonijevog masivnog ugovora morati da sačekaju leto 2019. da bi oformili sastav od koga se u konkurenciji Golden Stejta i Hjustona može očekivati makar polufinale Zapada.

Platni spisak "grmljavine" za sezonu 2018/19 za sada izgleda ovako:

Rasel Vestbruk 35,3 miliona dolara
Karmelo Entoni 27,9
Stiven Adams 24,1
Andre Roberson (povređen) 10,0
Aleks Abrines 5,4
Patrik Paterson 5,4
Kajl Singler 5,0
Terens Ferguson 2,1
Dakari Džonson 1,4

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC