• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj zbornaje: Grofe, hvala!

Autor mondo.me

Miodrag Božović je najzaslužniji za formu Artoma Dzjube na Mundijalu u Rusiji, a 29-godišnji napadač koji je postigao dva gola to ne zaboravlja

 Heroj zbornaje: Grofe, hvala! Izvor: Mondo/ Stefan Stojnaović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojnaović

Svjetsko prvenstvo u Rusiji iz dana u dan oduševljava, a domaća “zbornaja” igra fudbal života. Kao Sovjetski savez 1966. godine kada je osvojeno četvrto mjesto u zemlji gdje je fudbal nastao - Engleskoj.

To je najveći uspjeh u rusko - sovjetskog istoriji na Svjetskim prvenstvima!

Optimistični navijači Rusije vjeruju da aktuelna generacija Stanislava Čerčesova može da ide do kraja. Prvi cilj je ispunjen, pošto se “zbornaja” nakon dva kola sa dvije pobjede (Saudijska Arabija 5:0, Egipat 3:1) plasirala u 1/8 finala Mundijala.

A igrač koji je iskočio iz Čerčesovovog sistema je Artjom Dzjuba! Strijelac dva gola u dosadašnjem dijelu turnira…

Selektor i napadač su našli žicu, jer Čerčesov i Dzjuba proslavljaju gol salutiranjem jedan drugom, ali 29-godišnji robusni napadač ne zaboravlja jednog Crnogorca.

Želim javno da se zahvalim crnogorskom treneru Miodragu Božoviću i gubernatoru Tulske oblasti Alekseju Djuminu, jer su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim snove igram u dresu “zbornaje” na Mundijalu u svojoj zemlji”, rekao je Dzjuba.

Razlog je jasan - Artjom se mučio na početku prošle sezone, nije bio u planovima selektora Italije Roberta Manćinija koji je vodio Zenit iz Sankt Peterburga, pa je nastup na SP bio pod znakom pitanja.

Međutim, Grof Božović je u zimskom prelaznom roku doveo Dzjubu u Arsenal iz Tule koji je vodio, a napadač je za šest mjeseci u Tuli igrao sjajno - deset utakmica, šest golova, istorijsko sedmo mjesto sa ruskim tobdžijama na kraju sezone.

Svi su mi govorili ‘u Zenitu primaš odličnu platu, sjedi i uživaj, ionako za tebe neće biti mjesta u reprezentaciji Rusije’. Manćini mi nije vjerovao, uprkos tome što sam prije njegovog dolaska imao dvije dobre godine u Zenitu. Odstranio je bez riječi nekolicionu igrača, a bilo je bitno da samo ekipu napuni ogromnim brojem pridošlica”, rekao je Dzjuba, koji nimalo ne poštuje Italijana.

Trener Zenita mi nikada jasno nije rekao da ne računa na mene. Grof me je pozvao u Arsenal iz Tule, vjerovao je u mene, a ja sam se odrekao većeg dijela primanja kako bih ostvario snove. Grof mi je u tome pomogao, dao mi je šansu i uporno me je forsirao. Čak i kada sam htio da platim kako bih kao pozajmljen igrač igrao protiv Zenita, to je uradila Tulska oblast i Arsenal je slavio, a ja sam igrama i golovima pokazao da mi je mjesto u reprezentaciji”, naglasio je Dzjuba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC