• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora pobjednik Svjetske lige u vaterpolu

Autor mondo.me

“Ajkule” osvojile Svjetsku ligu u Budimpešti pobjedom nad domaćom Mađarskom nakon peteraca - 9:9 u regularnom dijelu, 4:2 petercima - za drugu titulu u Svjetskoj ligi

 Crna Gora osvojila Svjetsku ligu u vaterpolu Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Crna Gora je pobjednik Superfinala Svjetske lige!

Tako “ajkule” osvojile drugo zlato u tom respektabilnom takmičenju, nakon što je prvo upisano 2009. u Podgorici. Sa druge strane, Mađari su se morali zadovoljiti srebrom i sačekaće neku drugu priliku u Svjetskoj ligi, koju čekaju čak od 2004. godine.

U regularnom dijelu je bilo 9:9 (2:2, 4:2, 2:3, 1:2), a nakon peteraca je bilo 4:2 pošto su za nas golove postigli Ivović, Đurđić, Drašković i Brguljan, dok su za domaćina strijelci bili Batori i Manherc, a stative su pogodili Vamoš i Zalanki.

Sada Crna Gora u Svjetskoj ligi ima pet medalja - dva zlata (2009, 2018), srebro (2010) i dvije bronze (2013, 2014)!

“Ajkule” nisu igrale igru koja ih je krasila tokom grupne i eliminacione faze Svjetske lige, posebno što se tiče igrača više, ali i kao takva protiv odlične Mađarske sa raspoloženim golmanom Nađom uspjela je da bude makar - ravnopravna.

Momci Vladimira Gojkovića su odmah na startu utakmice poveli sa 2:0 golovima Aleksandra Ivovića, ali se Batori revanširao. Tako je prva četvrtina okončana neriješenim rezultatom - 2:2.

Međutim, start druge dionice je bio očajan! Ustvari, kraj prve i početak druge…

Leka i drugovi čak 10 minuta nisu postigli gol, pa je trofejni domaćin preko Kovača i Manherca stigao do 5:3 na 3.36 minuta do poluvremena. Međutim, “ajkule” su se probudile, tačnije Mišić i Janović, a na odmor se otišlo sa dva gola zaostatka - 6:4.

Gojkovićev govor na poluvremenu je razbudio ekipu, igrana je znatno bolja odbrana, lopte su se racionalno trošile, a Mađarska skoro osam minuta nije postigla pogodak. U tom periodu Ivović je realizovao peterac za gol minusa, a Drašković je na 2.30 do kraja treće četvrtine, nakon što je odlično izborio poziciju, potpisao prvi neriješen rezultat nakon 2:2 - 6:6.

A dok su Crnogorci slavili, Mađari su spakovali dva gola (Vamoš, Erdelj), ali je neizvjesnih posljednjih osam minuta donio Mišić pogotkom za 8:7. Na otvaranju četvrte četvrtine, Gojkovićevi učenici su imali tri idealne prilike za izjednačenje, ali su (dva puta) Ivović i Brguljan pogodili prečke - Brguljan sa igračem više.

Međutim, Mišić je odradio posao kad nisu mogli iskusniji saigrači - na 3.36 do kraja utakmice je vratio utakmicu na početak! Mezei je iskoristio nepažnju Crnogoraca, a onda je Petković na minut do kraja postigao golčinu za 9:9.

Crna Gora je praktično imala napad za trijumf, brzo ga je prokockala, pa je ostavila 17 sekundi domaćinu. Ali Mađarska nije mogla do pogotka.

Tako je pobjednik riješen petercima…

Crna Gora - Mađarska 9:9 (2:2, 2:4, 3:2, 2:1), nakon peteraca 13:11

BUDIMPEŠTA - Bazen "Duna arena".

Sudije: Moler (Argentina), Aleksandresku (Rumunija).

Igrač više: Crna Gora 10 (1), Mađarska 7 (4).

Peterci: Crna Gora 1 (1) Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Banićević, Petković 1, Vidović, Đuro Radović, Mlađan Janović 1, Đurđić, Ivović 3, Mišić 3, Drašković 1, Spaić, Kandić.

Mađarska: Nađ, Anđal, Manherc 2, Zalanki, Vamoš 1, Mezei 1, Jansik, Kovač 1, Erdelji 2, Batori 2, Bedo, Pohl, Kardoš.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC