Danas na Mundijalu: Azija - Afrika za prolaz

Autor:

Eventualni pobednik utakmice Japan - Senegal mogao bi da posle dva kola obezbedi nastup u osmini finala.

Danas na Mundijalu: Azija - Afrika za prolaz Foto: MONDO/Mario Milojević

Nedeljnim utakmicama završava se drugo kolo grupne faze Mundijala u Rusiji.

Za sada se znaju četiri reprezentacije koje sigurno idu među 16 najboljih (Rusija, Urugvaj, Francuska, Hrvatska) i pet koje su izgubile svaku šansu za prolaz (Egipat, Saudijska Arabija, Maroko, Peru, Kostarika), pa će poslednju utakmicu odigrati sa mnogo manje tenzije.

Obe kategorije mogle bi u nedelju da dobiju bar po jednog novog člana.

Engleska i Panama od 14.00 igraju u Nižnjem Novgorodu (sudi Egipćanin Gehad Griša), a Englezi bi očekivanom pobedom uveli u osminu finala i sebe i Belgijance.

U grupi F, koja je u prvom kolu iznedrila dva iznenađujuća ishoda, u 17 časova u Jekaterinburgu se sastaju Japan i Senegal (sudi Đanluka Roki iz Italije). Eventualni pobednik bi u poslednju rundu ušao sa svih šest bodova i ako ne obezbedio, onda bar došao sasvim blizu "nokaut" faze.

Kako trenutno stoje stvari, Afrika osim Senegala ima samo još jednog ozbiljnog kandidata za osminu finala (Nigeriju), dok od Azijata, pored Japana, dalje može Iran, ali samo ako napravi podvig i savlada evropskog šampiona, Portugal.

Posle početnih kikseva, od 21 čas u Kazanju će pokušati da se vrate na pravi put reprezentacije Poljske i Kolumbije (sudi Meksikanac Sezar Arturo Ramos).

Foto: MONDO/Mario Milojević

Tagovi:

Ostale vijesti