• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev: Gol u nadoknadi - dokaz vere u naš tim

Autor mondo.rs

Nemačka je upisala prvu pobedu na Mundijalu u 95. minutu meča sa Švedskom i pokazala da je nikada ne treba otpisati

Nemačka je živa! I te kako! Nakon neočekivanog poraza na startu Mundijala od Meksika (0:1), protiv Švedske u drugom kolu su zbili redove i sa igračem manje stigli do velike pobede (2:1) koja ih ostavlja u trci u osminu finala.

Toni Kros je u nadoknadi vremena doneo trijumf aktuelnim svetskim šampionima, iako su u 82. minutu ostali bez Džeroma Boatenga koji je zaradio crveni karton.

"Dobili smo mnogo kritika, uglavnom opravdanih posle prvog meča. Protiv Švedske smo se borili i zaslužili smo pobedu", rekao je Kros posle trijumfa.

Joakim Lev, selektor Nemačke, napravio je četiri izmene u odnosu na prvu utakmicu, uključujući i ostavljanje Mesuta Ozila na klupi, i one su dale rezultat.

"Igrali smo dobro. Imali smo dosta prilika, ali smo većinu propustili. Trebalo je ranije da postignemo gol, u prvih 10 minuta", dodao je Kros.

On nije krio da je bio krivac za pogodak Šveđana, kada je u 32. minutu pogrešio u dodavanju i omogućio rivalu da iz kontranapada povede preko Toivonena.

"Nema dileme da je gol Šveđana usledio posle moje greške, ali mnogo je važnije to kako smo posle toga skupili snagu i odigrali u drugom poluvremenu".

Lev sad lakše diše, iako mu nije lako.

"Srećan sam zbog ostvarene pobede i zbog toga što nismo posustali. Posle primljenog gola nije nastala panika, već smo uspeli da zadržimo hladnu glavu i izmorimo Švedsku kratkim pasovima. Dali smo gol u nadoknadi vremena koji pokazuje veru u naš tim", rekao je Lev, dodajući da mu je drago što je Kros odigrao glavnu ulogu u pobedi, nakon što je bio krivac za gol Šveđana.

Selektor Nemačke morao je u 31. minutu meča da izvrši i prinudnu izmenu pošto je Rudi u duelu sa Toivonenom zaradio žestok udarac u nos, pa je zbog obilnog krvarenja izašao iz igre.

"Mislim da mu je nos slomljen", rekao je Lev posle utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC