• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaćiriju i Džaki prete dva meča suspenzije

Autor mondo.rs

FIFA odlučuje da li će Švajcarska u nastavku Mundijala nastupati oslabljena

Meč Srbije i Švajcarske ima i treće poluvreme, a sudijsku palicu u njemu umesto Feliksa Briha imaće FIFA.

Međunarodna fudbalska federacija otvorila je postupak protiv dvojice reprezentativaca Švajcarske Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su golove na meču protiv Srbije proslavili tako što su rukama pokazivali dvoglavog orla što je aluzija na takozvanu "Veliku Albaniju".

FIFA je saopštila da "povodom iste utakmice, disciplinski postupak je pokrenut i protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog navijačkih nemira i isticanja političkih i uvredljivih poruka, a takođe i zbog izjava datih nakon utakmice, vodi se preliminarna istraga protiv selektora Srbije Mladena Krstajića".

Ukoliko veštak, kojeg FIFA planira da angažuje, proceni da je u pitanju provokacija, Džaka i Šaćiri mogli bi da dobiju kaznu koja bi donela problem Švajcarskoj.

Naime, prema članu 54. Disciplinskog kodeksa stoji da "svako ko provocira širu javnost tokom utakmice kažnjava se suspenzijom na dva meča i novčano sa 5.000 švajcarskih franaka".

To bi značilo da dvojica igrača ne bi mogla da nastupe na poslednjem meču grupne faze protiv Kostarike, kao i na još jednoj utakmici, ukoliko izbore plasman u osminu finala Mundijala.

Fudbalski savez Švajcarske, međutim, ne očekuje da će njihovi reprezentativci biti kažnjeni.

"Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača", rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Švajcarske Klaudio Sulser na konferenciji za medije.

Potvrđeno je, međutim, da su predstavnici tamošnjeg saveza "obavili razgovor" sa Džakom i Šaćirijem i da im je skrenuta pažnja da ubuduće ne šalju političke poruke sa terena.

Švajcarska pobedila - Priština slavila

I ministar sporta Švajcarske Gi Parmelin nije video provokaciju u Šaćirijevom i Džakinom načinu radovanja.

"Ko je doživeo napetu atmosferu na stadionu ceni još više izvanredan doprinos švajcarske reprezentacije i može razumeti zašto su igrači bili emotivni. Mi smo zemlja sa puno jezika, kultura, mišljenja i živimo mirno zajedno. Na tu šarolikost smo ponosni", rekao je Parmelin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC