• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanonada Engleza!

Autor mondo.rs

Engleska i Belgija su ubedljivo u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Englezi deklasirali Panamu 6:1. Belgija i Engleska o prvom mestu u grupi 28. juna u Kalinjingradu.

Prvi put posle 12 godina, Engleska je počela Svetsko prvenstvo pobedom u prvom kolu grupne faze. Bilo je to protiv Tunisa pre nekoliko dana, uz dosta muke i sreće, ali i zahvaljujući snalažljivosti Harija Kejna.

Protiv Paname u subotu u Nižnjem nije bilo nikakve drame.

Ubedljiva pobeda Engleske 6:1, uz het-trik Harija Kejna, dva gola centarhalfa Džona Stounsa i bombe Džesija Lingarda.

Ali, valja istaći i strelca istorijskog gola za Panamu - Felipea Baloja, koji će u svojoj zemlji steći status heroja. On je četvrti najstariji strelac u istoriji svetskih prvenstava.

Englezi i Belgijanci su potpuno poravnati na tabeli, sa po 6 bodova iz dva meča i identičnom gol razlikom - 8:2.

O tome ko će sa prvog mesta Grupe G u osminu finala znaćemo u petak, 29. juna u Kalinjingradu, kada se Kejn, Lingard, Stouns... namere na Azara, De Brujnea, Vicela, Lukakua... Znaju se vrlo, vrlo dobro, mnogi su saigrači u engleskim klubovima.

O meču Engleska - Panama nema šta mnogo da se piše. Ekipa Gereta Sautgejta potpuno je gospodarila terenom, rano je "otvorila" Panamu, koja nema kvalitet za ovakvu vrstu turnira. Ali, simpatično ih je bilo gledati. Doduše, nije baš da je navijačima Paname bilo lako na tribinama. Mada su oni srećni i što su uopšte došli na Mundijal i što su videli gol svog tima.

TOK UTAKMICE:

1' - Džesi Lingard je ostao na travi i činilo se da ima blaži potres mozga. Ipak, oporavio se.

8' - GOOOOOL! Engleska vodi golom Džona Stounsa! Tipičan "engleski gol", posle kornera, Stouns je ostavljen potpuno sam u srcu šesnaesterca i glavom postiže svoj prvi gol za nacionalni tim. Težak propust odbrane Paname.



***Stouns je tek drugi fudbaler Mančester sitija koji je dao gol za Englesku na svetskim prvenstvima. Pre njega to je učinio i Trevor Frensis daleke 1982. godine!

16' - Preti Panama! Udarac Edgara Barsenasa sa oko 18 metara, ali je lopta prošla tik pored engleskog gola. Da je bio malo precizniji, sada bi bilo 1:1.

20' - Penal za Englesku! Oboren je Lingard, sudija Griša iz Egipta je bez premišljanja pokazao na belu tačku. Hari Kejn neodbranjivo šutira! 2:0 za Englesku i treći pogodak Kejna na Mundijalu u Rusiji. Prvi realizovan penal za Englesku na Mundijalima još od 2002. godine (Dejvid Bekam protiv Argentine).

***Hari Kejn je tek treći engleski fudbaler koji je dao 3 (i više golova) u grupnoj fazi svetskih prvenstava posle Rodžera Hanta (1966. godine) i Garija Linekera (1986. godine).

35' - GOOOL! Engleska vodi 3:0! Kombinacija Sterlinga i Lingarda, koji je poslao bombu ka golu Paname sa 18 metara!

40' - GOOOOL! Novi gol Engleza! Ponovo Stouns, ponovo glavom! Sterling je tukao glavom sa tri metra, Penedo je odbio loptu, ali samo do Stounsa.

44' - Novi penal za Englesku! Hm, Stouns se rvao sa Muriljom, ali je sudija iz Egipta video i svirao prekršaj Godoja nad Kejnom. Držao ga je obema rukama (ko je rekao Feliks Brih?). 5:0! Ponovo Kejn sa penala! Ponovo neodobranjivo!


***Englezi su prvi put na svetskim prvenstvima postigli PET GOLOVA na jednoj utakmici.




62' - Novi gol Engleza! Kakva sreća! Lopta je pogodila Harija Kejna U PETU koji je stajao na ivici šesnaesterca i ušla je u mrežu Paname, prevarivši golmana Peneda. Kad te hoće, hoće te!

***Hari Kejn je treći engleski fudbaler koji je postigao het-trik na svetskim prvenstvima. Pre njega to su uradili Džef Harst (1966. godine) i Gari Lineker (1986. godine)
.

I Harts je srećan zbog Kejnovog dostignuća


Kao i Lineker



66' - Muriljo u šansi za Panamu, ali je Voker otklonio opasnost ispred gola.

73' - Zamalo 7:0! Udarac Hendersona sa ivice šesnaesterca, a lopta je prozujala pored desne stative Penede.

78' - GOOOOOOL! Kakva radost igrača i navijača Paname, ali i svih ljubitelja fudbala (osim Engleza, razume se). Prvi gol Paname na svetskim prvenstvima! Felipe Baloj je izvanredno dočekao centaršut sa leve strane i u padu je zahvatio loptu u srcu šesnaesterca i poslao neodobranjiv udarac. Lep gol! Zanimljivo, Baloj je ušao sa klupe desetak minuta pre gola.

***Baloj je sa 37 godina i 120 dana četvrti najstariji strelac u istoriji svetskih prvenstava koji je dao gol. Stariji od njega su samo Kamerunac Rože Mila (42 godine i 39 dana), Šveđanin Gunar Gren (37 godina i 236 dana) i Meksikanac Kuatemok Blanko (37 godina i 151 dan).

MALO ŠALE SA TVITERA



- SASTAVI -


ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Henderson, Loftus-Čik, Tripije, Lingard, Jang - Sterling, Kejn.

PANAMA: Penedo - Muriljo, Tores, Eskobar, Dejvis - Gomez, Kuper, Godoj - Barsenas, Rodrigez, Perez.

ATMOSFERA PRED MEČ





 - GRUPA G -

1. kolo:
Belgija - Panama 3:0
Engleska - Tunis 2:1

2. kolo:
Belgija - Tunis 5:2
Engleska - Panama 6:1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC