• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Jojić u poseti Partizanu u Sloveniji

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Partizana, sada igrač Kelna Miloš Jojić na putu do Nemačke svratio u Sloveniju gde se crno-beli pripremaju za početak sezone.

Već četiri godine Miloš Jojić je stanovnik Nemačke. Otišao je iz Partizana sa 21 godinom u Borusiju iz Dortmunda 2014. godine, a od 2015. godine član je Kelna.

Ali, i dalje prati utakmice Partizana, voli da je u kontaktu sa ljudima iz beogradskog kluba. S obzirom na to da je na odmoru bio u Beogradu, po odlasku u Nemačku svratio je do Ptuja, gde se crno-beli pripremaju za novu sezonu.

Srdačni pozdravi sa svima, pogotovo sa Sašom Ilićem i Danilom Pantićem sa kojima je igrao u Partizanu, kao i sa Sašom Zdjelarom koga zna iz mlađih kategorija nacionalnog tima.

U intervjuu za TV Partizan, Jojić se prisetio odlaska u Nemačku, rekavši da je pogodio zemlju u kojoj će da nastavi karijeru.

"Meni je bio cilj da odem nedge gde se zna šta je disciplina, gde se zna šta je red i rad i imao sam sreću da sam završio u Nemačkoj. Uopšte mi nije teško da se naviknem. Na dobro se čovek lako navikne", kaže Jojić.

Koliko je ozbiljno shvatio to gde je otišao i koliko je on, zapravo, malo "drugačiji" fudbaler od uobičajene slike, govori i ovaj podatak - naučio je nemački jezik za samo par meseci.

"Važno je za svakog igrača da savlada jezik zemlje u kojoj je. Mene su savetovali da je to jedna od nabitnijih stvari. Već posle dve nedelje sam uzeo profesorku i učio sam tri puta nedeljno i vrlo brzo sam ga savladao. Posle 6 meseci već sam dao prvi intervju na nemačkom jeziku. Kako godine prolaze, sve mi je bolji. Kod nas je Lamin Dijara je brzo naučio srpski jezik i to nam je bilo interesantno i smešno. Za sve strance je veoma bitno da se prilagode i da bi se ulakše prilagodili, da shvate mentalitet da nauče jezik", kaže Jojić.

Prošle sezone Keln je igrao u nekom evropskom takmičenju posle 25 godina, ali to mu se obilo o glavu. "Jarčevi" su ispali u Cvajtu.

NEVEROVATNI NAVIJAČI!

"NIkad to nisam doživeo. Klub koji je ispao uz lige, a oni ti apludiraju sve vreme. Neverovatno".

"U početku smo se fokusirali na Evropu, jer je klub igrao posle 25 godina, to je fasciniralo celu Nemačku. Ali, to nam se odrazilo na igre u prvenstvu, pa smo rekli: 'Ej, dosta sa Evropom, hajde da ostavimo klub u ligi'. Međutim, imali smo četiri 'finala' sa ekipama koje su se borile za opstanak i te pobede bi nas ostavile u ligi. Ali, osvojili smo samo 2 od mogućih 12 i nismo mogli da ostanemo u ligi", kaže Jojić.

O Partizanu, u kojem je proveo 11 godina, uvek lepe reči:

"Ne gledam baš svaku utakmicu, jer nemam vremena, ali pogledam i ko je kako igrao i kakvi su rezultati. Momci su imali dobru i uspešnu sezonu, mada znam da se mnogi navijači neće složiti sa mnom. Osvojili smo kup, igrali smo u Evropi, prezimeli...".

Prati i reprezentaciju Srbije na Mundijalu:

"Želja za tim dresom uvek postoji, cilj mi je da se vratim u nacionalni tim. Velika sam im podrška pored malih ekrana".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC