• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Jeste Brazil, ali ako budemo mudri...

Autor mondo.rs

Pred reprezentacijom Srbije je (ne)moguća misija - pobediti Brazil i plasirati se u osminu finala Mundijala, prvi put posle 20 godina. Mogu li Tadić, Sergej, Mitrović, kao Tirke i Moša 1930. godine u Urugvaju?

 Srbija-Brazil-27.-jun-Svetsko-prvenstvo-u-fudbalu Izvor: MN PRESS

Pre 88 godina na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju, reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavija nadigrala je i pobedila favorizovani Brazil.

Gotovo devet decenija kasnije, fudbal je bitno drugačiji nego tada. Fudbal je sada neka druga uigra nego kada su je igrali Blagoje "Moša" Marjanović i Aleksandar Tirnanić "Tirke". Ali, suština je ista - igrati ovu igru i truditi se da pobediš ma ko bio sa druge strane.

A na drugoj strani u sredu uveče protiv Srbije biće moćni Brazil sa Nejmarom, Kutinjom, Paulinjom, Marselom, Žesusom... Nevolja je što "orlovi" MORAJU da pobede kako bi ušli u osminu finala Mundijala u Rusiji, što bi bilo prvi put posle 20 godina, odnosno od Svetskog prvenstva 1998. godine.

Nakon poraza od Švajcarske (1:2) splaslo je raspoloženje nacije, koja se posle startnog trijumfa nad Kostarikom (1:0) ponadala.

Da li se možemo nadati iznenađenju, pa i senzaciji?

Jedan od najboljih igrača Srbije, Dušan Tadić, kaže da možemo!

"Prošlo je vreme od utakmice sa Švajcarskom, glava se malo ohladila. Svesni smo da imamo veliku podršku u Srbiji, učinićemo sve da se plasiramo u narednu rundu. Neće biti lako, ali optimizam je prisutan. Dobro je što je sve u našim rukama, jeste u pitanju Brazil, ali zavisimo samo od nas", kaže Dušan Tadić na konferenciji za novinare u Svetlogorsku.

Ostajemo li u Rusiji i posle 27. juna?

"Nadam se da ćemo da produžimo naš ostanak ovde, jer nam je veoma lepo. Mislim da možemo da pobedimo Brazil, neće biti ni malo lako, ali možemo", odgovara "desetka" Srbije.

SASTANAK IGRAČA: ISKRENO JEDNI DRUGIMA

"Jeste nas sudija oštetio protiv Švajcarske, ali se trudim da vidim šta smo mi mogli bolje da uradimo. Sudija nas je definitivno mnogo oštetio, ali uvek moramo da budemo bolji. Na sastanku smo rekli šta mislimo, bili smo iskreni, pošteni jedni prema drugima i samo na taj način mogu da se reše problemi. Ne samo u fudbalu, nego u životu generalno", rekao je Dušan Tadić.

Kako igrati protiv Brazila?

"Moramo da budemo biti pametni i mudri. Nikako da idemo grlom u jagode. Iz dobre organizacije možemo da ih ugrozimo, a opet da vodimo računa o našem golu, jer ako im se ostavi mnogo prostora oni mogu biti veoma opasni", kaže Tadić i dodaje:

"Za ovakvu utakmicu, kada ti je rival Brazil, motiv je ogroman, znamo šta nam znači ova utakmica, svi smo maštali o ovom meču i trenutku da možemo da se plasiramo u naredni krug".

Pomoćnik selektora Mladena Krstajića, Milan Rastavac, kaže da će mnogo zavisiti od trenutnog raspoloženja igrača Brazila, koji, prema njegovoj oceni, prilično improvizuju u igru.

"Brazil krasi jak individualni kvalitet i mnogo toga će zavisiti od njihovog trenutnog raspoloženja i onda našeg odgovora. Njihova igra je u velikj meri improvizacija a mi moramo imati odgovor na sve. Različita je priprema u odnosu na sve druge utakmice a nama je najvažnije naše zajedništvo", rekao je Rastavac.

Osvrnuo se na meč protiv Švajcarske:

"Slika je malo iskrivljena posle Švajcarske, jer su svi parametri posle tog meča dobri. Mislim na trčanje, aktivnosti u toku igre... U trkačkim stvarima smo bili iznad Švajcarske. Ali sada pričamo o Brazilu, nama treba pobeda i sada samo razmišljamo kako i što češće u napadu da ugrozimo Brazil", kaže Rastavac.

Na pitanje kakvu taktiku primeniti protiv Brazila, Rastavac je odgovorio:

"Taktička priprema je lakša, a o psihološkom pristupu tek ne treba pričati. Svako u svetu bi poželeo jednu ovakvu priliku, duel sa Brazilom. Ovo je san svakog igrača, jer ceo svet voli da gleda Brazil".

A kako zaustaviti Nejmara?

"Timskom saradnjom u defanzivi. Mnogo toga se u njihovoj igri okreće i dešava oko Nejmara, tako da smo dobro upućeni u sve", odgovor je pomoćnika selektora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC