• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi za Poljsku i Kolumbiju

Autor mondo.rs

Uzbudljiva prva utakmica drugog kola Grupe H završena je bez pobednika.

Odličan meč viđen je u Jekaterinburgu, ali ne i pobednik, koji bi na taj način jednom nogom zakoračio u osminu finala:

Japan - Senegal 2:2 (1:1). Remi koji posle iznenađujućih rezultata prvog kola najviše odgovara Poljskoj i Kolumbiji, čiji je duel zakazan za 20 časova.

Posle pobeda u prvim mečevima, azijska i afrička reprezentacija još jednom su pokazale vrlo dobru igru u fazi napada, ali i nesigurnost u odbrani. Utisak je da će, ukoliko neko od njih i prođe u osminu finala, teško uspeti do povoljnog rezultata protiv Belgije ili Engleske...

Senegal je dva puta vodio, prvo u 11, a onda i 71. minutu, ali su Japanci uspevali da izjednače. Prvo u 34, a onda i 78. minutu. Pogotke Sadia Manea i Muse Vagea anulirali su Takaši Inui i Keisuke Honda.

Iako je Senegal veći deo utakmice bio opasniji po gol rivala i imao inicijativu, Japan je uoči drugog gola rivala mogao i sam da povede, ali je prečka sačuvala gol Kadima Endiaja posle odlične kontre i šuta Inuija.

Ove dve selekcije sada imaju po četiri boda, dok su Poljska i Kolumbija uoči međusobnog duela bez ijednog. Dakle, sve je otvoreno i o učesnicima osmine finala odlučivaće poslednje kolo, 28. juna, u kojem se sastaju Japan - Poljska i Senegal - Kolumbija.

JAPAN: Kavašima – Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo – Hasebe, Šibasaki – Haraguči (75. Okazaki), Kagava (72. Honda), Inui (87. Inui) – Osako.

SENEGAL: K. Endiaj – Sabali, Kulibali, Sane, Vage – P. Endiaj (81. Endoj), A. Endiaj (65. Kujate), Gana – Ismaila, Nijang (86. Dijuf), Mane.

Sudija: Đanluka Roki (Italija).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Četiri minuta nadokande.

- I jedni i drugi žele pobedu, napadaju, ali videćemo ima li vremena da neko i dođe do tri boda. Još dva minuta plus nadoknada do kraja.

- GOOOL! Još jednom Japan stiže do izjednačenja! Keisuke Honda je pogodio mrežu 78. minutu, nedugo pošto je ušao u igru. Očajno su reagovali odbrambeni igrači Senegala i golman Kadim Endiaj...


- GOOOL! Senegal ponovo vodi! Strelac za 2:1 u 71. minutu je Musa Vage, desni bek koji je sjajno pratio akciju po levoj strani terena, ubacio se iz drugog plana i zatim "zakucao" loptu u gol Japana.

- PREČKA je sačuvala gol Senegala u 65. minutu! Fantastična kontra, dodavanje petom za Inuija i lepa "kifla", međutim, okvir gola je bio saveznik Endijaja.

- Preuzeli su Japanci inicijativu u drugom poluvremenu i sada oni diktiraju tempo. Još oko pola sata do kraja.

- Veliku šansu za 2:1 imao je Juja Osako u 60. minutu, ali je na ivici peterca pred golom Senegala promašio loptu posle centaršuta sa desne strane! Obrukao se napadač Japana...

- Prvi šansu po povratku sa odmora imao je Japan. U 49. minutu glavom je šutirao Juja Osako, ali nedovoljno dobro da bi savladao Endiaja. Već u sledećem minutu zapretio je i Senegalm udarcem Nijanga, ali je bio neprecizan.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Vrlo dobra utakmica u Jekaterinburgu! Senegal je bolje počeo utakmicu, činilo se da kontroliše dešavanja na terenu, ali je iznenadni gol za izjednačenje trgao Japance, koji su u drugom delu prvog poluvremena igrali mnogo bolje. Po svemu sudeći, čeka nas dosta uzbuđenja po povratku sa odmora.

- Nije dugo trebalo Senegalcima da zaprete posle primljenog gola. U 39. minutu je Nijang pobegao odbrani Japana, ali nije uspeo da savlada Kavašima, koji je odbranio njegov šut. Samo minut kasnije Japanci su pokušali udarcem sa distance, ali je Haraguči bio neprecizan.

- GOOOL! Japan stiže do izjednačenja u 34. minutu. Pravo niotkuda! Takaši Inui je strelac posle jedne dijagonale na levu stranu, dobrog prodora Nagatoma, ali i loše reakcije defanzivaca Senegala. Iskoristio je sve to Inui i preciznim udarcem u dalji ugao pogodio metu.

- Još oko 15 minuta do odlaska na odmor. Afrikanci potpuno kontrolišu situaciju na terenu.

- Senegal mnogo bolji u prvih 20 minuta. Japanci su tek jednom zapretili, ali bez veće opasnosti po gol Kadina Endiaja.

- GOOOL! Senegal vodi od 11. minuta pogotkom Sadija Manea! Slabo je reagovala kompletna odbrana Japana posle centaršuta sa desne strane. Prvo loše ispucana lopta glavom, a onda i nesigurna intervencija golmana, odnosno kratko odbijena lopta, koja se od Manea odbila u mrežu.

- Prete Senegalci već na startu! Sadio Mane je bio u prilici na isteku prvog minuta, ali nije dobro primio loptu, pa je odbrana Japana uspela da otkloni opasnost po svoj gol.

- Japan i Senegal do sada su se samo jednom sastajali. Bilo je to u prijateljskoj utakmici 2003, kada je Senegal pobedio 1:0.

GRUPA H, 2. kolo:

Japan - Senegal 2:2 (1:1)
/Inui 34, Honda 78 - Mane 11, Vage 71/

Poljska - Kolumbija 20.00

TABELA: Japan 4, Senegal 4, Poljska 0, Kolumbija 0.

Parovi 3. kola (28. juna, 16.00): Japan - Poljska, Senegal - Kolumbija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC