• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak propustio šansu, čekanje se nastavlja

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser imao meč loptu, ali je u finalu turnira u londonskom "Kvins klubu" izgubio u tri seta od Marina Čilića.

Novak Đoković bio je blizu trijumfa, ali ipak nije uspeo da osvoji prvu ATP titulu u 2018. godini!

On je u finalu Kvinsa poražen od šestog tenisera sveta, Hrvata Marina Čilića, koji je u drugom setu spasao jednu meč loptu, pa u "taj brejku" preokrenuo sa 1:4 na 7:4!

Posle tri sata igre, Đoković - Čilić 1:2, po setovima 7:5, 6:7 (4:7), 3:6.

To mu je drugi uzastopni poraz od dvometraša rođenog u Hercegovini, nakon što je do jeseni 2016. bilo čak 14:0 za Đokovića!

Novakov poslednji osvojeni turnir ostaje onaj u Istbornu, gde je podigao pehar 1. jula 2017, ali prvo finale nakon povrede lakta i duge pauze može se smatrati njegovim novim korakom napred, na teškoj stazi povratka u svetski vrh.

Pre Kvinsa je bio četvrtfinalista Rolan Garosa i polufinalista mastersa u Rimu, pa će uz poboljšan "renking" i povoljniji žreb moći pozitivno da pristupi predstojećem Vimbldonu.

Najbolji srpski teniser obezbedio je pomak sa 22. na 17. poziciju ATP liste, a žal za pobedom je veći utoliko što se znalo da je u ponedeljak mogao da "skoči" čak za 10 mesta i probudi se kao 12. reket planete.

STATISTIKA

Vineri: Đoković 42, Čilić 61. Neiznuđene greške: Đoković 26, Čilić 39. Poeni na mreži: Đoković 1/7, Čilić 18/25. Brejk lopte: Đoković 1/6, Čilić 1/8. Asovi: Đoković 12, Čilić 18.

U finišu prvog seta iskoristio je Čilićevo popuštanje da napravi brejk u idealnom trenutku i dobije ga 7:5, dok je početkom drugog propustio dve brejk lopte za 2:0 u gemovima.

Potom je taj set ušao u kolotečinu, nakratko prekinutu pri rezultatu 5:4.

Novak je ponovo "osetio krv" i pritisnuo Čilića kada mu je direktno pretila opasnost od poraza, međutim, on je na 30:40 smogao snage i nerava za odličan servis. Izjednačio je na 5:5 i ubrzo je došao na red "taj brejk", u kome je veći pritisak trebalo da bude na hrvatskom teniseru.

Ipak, pokazalo se da ni Srbin nije uspeo da ostane miran kada se našao nadomak trijumfa.

Posle vođstva od 4:1 je izgubio duel na mreži, Čilić je smanjio na 4:2 i 4:3, da bi Novak uveo sebe u problem dvostrukom servis greškom. Čilić je forhendom došao do još jednog "mini brejka", za 4:5, pa sa još dva poena na svoj servis osvojio set i potpuno se vratio u život.

U trećem setu je Đoković održavao rezultatski "egal" do osmog gema, kada je asom spasao jednu brejk loptu, ali je prilikom druge napravio neiznuđenu grešku iz bekhenda. Posle 3:5 je izgubio veru u uspeh i Čilić je rutinski priveo meč kraju...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC