• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolumbija ostala u igri, Poljska ide kući!

Autor mondo.rs

Šok za reprezentaciju koja je u Rusiju doputovala praćena velikim očekivanjima.

Poljska je prilično sigurno odigrala kvalifikacije za ovogodišnje Svetsko prvenstvo - osam pobeda, jedan remi i jedan poraz, a imala je i najboljeg strelca - Robert Levandovski (16 golova).

Dolazak u Rusiju, međutim, nije protekao kao što su očekivali...

Posle Senegala (1:2), Poljake je savladala i Kolumbija - ubedljivih 3:0 u duelu 2. kola Grupe H, što znači da se posle duela sa Japanom (28. juna) vraćaju kući!

Poslednja utakmica drugog kola grupne faze imala je ogromnu važnost za Poljsku i Kolumbiju, pošto su obe selekcije poražene u prvom kolu. Kolumbijci su ozbiljnije shvatili situaciju i mnogo boljom igrom od rivala stigli do pobede koja ih ostavlja u igri za plasman u osminu finala.

Ospina za brigu

Slavlje Kolumbijaca moglo bi da poremeti stanje Davida Ospine. Odličnom golmanu dva puta tokom utakmice sa Poljskom ukazivana je pomoć zbog problema sa zglobom, pa je pitanje hoće li biti maksimalno spreman za odlučujući duel protiv Senegala. Njegovo odsustvo bilo bi ogroman udarac sa Kolumbijce.

Trenutno stanje na tabeli je: Senegal 4, Japan 4, Kolumbija 3, Poljska 0. S tim da Kolumbija ima najbolju gol-razliku, koja će odlučivati u slučaju istog broja bodova: Kolumbija 4:2, Japan 4:3, Senegal 4:3, Poljska 1:5.

Kolumbija će se u četvrtak boriti sa Senegalom za prolaz, a Japan će igrati protiv otpisanih Poljaka.

Sjajnu partiju južnoameričke selekcije ove nedelje golovima su krunisali Jeri Mina u 30, Radamel Falkao u 70. i Huan Kvadrado u 75. minutu. Na drugoj strani, ne samo da su izostali golovi, već i šanse. Poljaci su tek u par navrata uspeli da zaprete, a David Ospina ozbiljne intervencije imao je kada je pitanje pobednika već bilo uveliko rešeno...

Po prikazanom u ove dve utakmice, Levandovski i saigrači nisu zaslužili više od trenutnog plasmana, ali sigurno je da se neće tek tako predati Japancima. Biće veoma zanimljivo koje dve selekcije će proći u narednu fazu, gde ih čekaju Engleska i Belgija.

POLJSKA: Šćešni - Pišček, Bednarek, Pazdan (80. Glik) - Berezinski (73. Teodorčik), Kričovijak, Goralski, Ribus - Zjelinski, Levandovski, Kovnacki (57. Grosicki).

KOLUMBIJA: Ospina - Arias, Mina, Sančez, Mohika - Agilar (32. Uribe), Barios - Kvadrado, Kvintero (73. Lerma), Rodrigez - Falkao (78. Baka).

Sudija: Sezar Ramos (Meksiko).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- "Bomba" Levandovskog sa oko 20 metara pod prečku u 88. minutu, ali i maestralna intervencija Davida Ospine.

- Imali su Poljaci priliku za utešni pogodak u 81. minutu posle kornera, ali ne dozvoljavaju Kolumbijci da se lopta nađe u njihovoj mreži. Uribe je sjajno intervenisao, ali se tom prilikom sudario sa golmanom Ospinom kojem je po drugi put u ovom meču morala da bude ukazana lekarska pomoć.

- GOOOL! Kolumbija vodi 3:0 pogotkom Huana Kvadrada. Odličan kontranapad u 75. minutu rutinski je završen.

- GOOOL! Kolumbija vodi 2:0 od 70. minuta pogotkom Radamela Falkaa. Sjajan šut spoljnim delom kopačke najboljeg kolumbijskog strelca posle odličnog dodavanja Kvintera. Nije uspela ofsajd zamka Poljaka, koji su sada u veoma, veoma teškoj situaciji.

- Neubedljivo deluju Poljaci i sve je manja verovatnoća da će uspeti da izbegnu poraz u ovom meču. Došli su u Rusiju praćeni velikim očekivanjima svojih navijača, međutim, vrlo su blizu toga da se posle grupne faze vrate kući. U toku je 68. minut.

- Konačno da i Poljaci dođu do šanse za pogodak! U 59. minutu je Robert Levandovski lepo primirio loptu posle dugog dodavanja, ali je Ospina na vreme istrčao i "ušao mu u šut".

- Bez obzira što imaju prednost, Kolumbijci su ti koji opasnije napadaju u prvih 10 minuta drugog poluvremena. Uglavnom su to udarci sa distance...

- Solidan šut Kvintera u 50. minutu sa velike udaljenosti, ali pored gola. Mnogo bolju poziciju za gol imao je Falkao minut kasnije, ali je i on bio neprecizan sa ivice kaznenog...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Poljaci su bolje ušli u utakmicu, ali su potom posustali i dozvolili Kolumbijcima da preuzmu inicijativu i stignu do, može se slobodno reći po viđenom u prvom delu utakmice, zasluženog vođstva. Moraće će ekipa Adama Navalka po povratku sa odmora da krene u juriš, jer u slučaju poraza gubi svaku šansu za plasman u osminu finala.

- Prvo poluvreme produženo je četiri minuta.

- GOOOL! Kolumbija vodi 1:0 od 30. minuta pogotkom Jerija Mine posle uigrane akcije iz kornera.


  - Slalom Kvadrada kroz odbranu Poljske u 36. minutu, ali izostao je završni pas ka saigračima pred golom Poljske...

- Ospina je uspešno nastavio utakmicu iako se žalio na povredu, ali Abel Agilar neće moći. Centralni vezista Kolumbije moraće zbog povrede da bude zamenjen posle samo pola sata igre. Na nosilima je iznet fudbaler Deportivo Kalija. Umesto njega ušao je Mateus Uribe.

- Probudili su se i Kolumbijci. Uspeli su da organizuju nekoliko opasnih napada, ali još nije bilo gol-šansi. Prošlo je 26 minuta.

- Poljaci su nešo ofanzivniji u prvih 20 minuta, međutim, i dalje nismo videli šut u okvir gola.

- Osim nekoliko žestokih duela, nismo mnogo toga videli u prvih 10 minuta.

- Problem za Kolumbiju već na startu! Golman David Ospina ostao je da leži na travi u 5. minutu, pošto je u nameri da izbegne protivničkog igrača povredio zglob. Posle ukazane pomoći lekara nastavio je meč, a videćemo da li će to što se dogodilo uticati na njegovu partiju.

- Poljaci su nešto bolje ušli u utakmicu, a da nas čeka žestoka borba najavljuju već dva duela u prva tri minuta posle kojih su igrači završili na travi (po jedan iz obe reprezentacije).

GRUPA H, 2. kolo:

Japan - Senegal 2:2 (1:1)
/Inui 34, Honda 78 - Mane 11, Vage 71/

Poljska - Kolumbija 0:3 (0:1)
/Mina 30, Falkao 70, Kvadrado 75/

TABELA: Japan 4 (gol-razlika 4:3), Senegal 4 (4:3), Kolumbija 3 (4:2), Poljska 0 (1:5).

Parovi 3. kola (28. juna, 16.00): Japan - Poljska, Senegal - Kolumbija.

Japan i Senegal remijem su odigrali u korist Poljske i Kolumbije, a sada se nadaju da će im oni vratiti istom merom.

Duel selekcija koje su na veliko iznenađenje mnogih poražene u prvom kolu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva igra se od 20 časova u Kazanju.

Ovaj put, za poraženog nema popravnog, dok bi remijem i jedni i drugi ostali u igri za osminu finala, ali bi zavisili i od drugih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC