• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini" u Španiji: Tim kao 2017, ali bez Andrije

Autor mondo.rs

"Dugo nismo bili ovako kompletni i zato idemo tamo da igramo", poruka je vaterpolista pred put u Taragonu.

 "Delfini" u Španiji: Tim kao 2017, ali bez Andrije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vaterpolo reprezentacija Srbije odlazi u Španiju, na "generalnu probu" za Evropsko prvenstvo u Barseloni (14-28. jul).

Izabranici Dejana Savića učestvovaće na Mediteranskim igrama u Taragoni od 27. do 30. juna i tamo će imati jedine testove pre najvažnijeg ovogodišnjeg takmičenja.

Srbija je već osvajala mediteransko zlato 2009. godine u Peskari, a pre pet godina je u Mersinu ostala bez odličja, na turniru u kojem je igrala u podmlađenom sastavu.

"Delfini" će igrati u grupi sa Portugalijom, Francuskom i Crnom Gorom i to tim redosledom, od 27. do 29. juna. Potom će imati bar dan odmora pre 1. jula, kada je zakazana borba za medalju. U drugoj grupi su Španija, Grčka, Italija i Turska.

 Kao što je poznato, selektor Savić je napravio jednu, prinudnu promenu u odnosu na sastav ekipe koja je prošle godine igrala na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Povređenog Andriju Prlainovića zamenio je Strahinja Rašović, a jedan od nosilaca igre "delfina" za to vreme će trenirati u Beogradu i priključiće se saigračima kada se vrate iz Španije.

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, 11. jula ekipa putuje u Španiju na dvodnevne pripreme sa domaćinom a 13. jula ulazi u hotel - bazu za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je tri dana kasnije sa Rumunima.

"Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu tako da problema nema", rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

"Imamo zlato iz 2009. tako da nema imperativ osvajanja. Uvek ipak idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC