• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina okupila tim: Gradimo novi identitet

Autor mondo.rs

Košarkašice Srbije otputovale na pripreme na Zlatibor

 Marina okupila tim: Gradimo novi identitet Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Marina Maljković okupila je najbolje košarkašice Srbije na Novom Beogradu i povela ih na pripreme na Zlatibor. Na srpskoj planini radiće 15 košarkašica sve do 6. jula.

Put Zlatibora krenule su: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja Škorić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović.

Mlade košarkašice, potpomognute iskusnijim igračicama, imaće za cilj da ostave dobar utisak i pokušaju da izbore mesto u timu koji će predstavljati Srbiju na narednom kontinentalnom prvenstvu.

"Širi spisak od 25 igračica na koje računam, krenuo je još u februaru u ovu novu avanturu i do početka Evropskog prvenstva planiran je određeni broj akcija u kojima je glavni fokus izgradnji novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva - sve ono zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Eurobasketu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet", izjavila je Marina Maljković.

Srbija se nalazi na novom početku, jer je ekipa pretrpela dosta promena.

"Gradimo novi identitet. U isto vreme imamo i pojedinih poteškoća - pre svega neke od osvajačica nam više nisu na raspolaganju poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović. Ana Dabović, takođe nije tu sad, Tijana Ajduković se udala. Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule sa nama na Zlatibor, ali će po preporuci medicinskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe", saopštila je Marina Maljković.

Ekipa će po povratku sa Zlatibora raditi još četiri dana u Beogradu, a onda 11. jula putuje na turnir u Kinu. Srbiju će tamo predvoditi pomoćnik Marine Maljković.

"Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Pađen. To je turnir na kome ćemo videti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronađu nova imena za reprezentaciju", rekla je selektorka Srbije.

Ona je naglasila da je za Srbiju izuzetno važno da vredno radi i uigrava se u narednom periodu.

"Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila. Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronađemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo one prave vrednosti i vrline. Verujem da ćemo na kraju vrednim radom iz ove priče izaći kao pobednice", napomenula je Marina Maljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC