• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni Urugvaj prvi, Saudijci treći!

Autor mondo.rs

Odigrane su poslednje utakmice u Grupi A. Urugvaj ubedljivo porazio Ruse, Saudijska Arabija preokrenula i pobedila u poslednjem minutu.

Završena je prva faza Mundijala za reprezentacije u grupi A.

Prvi je Urugvaj!

Ova južnoamerička selekcija takmičenje u grupi završila je sa sve tri pobede, prvi put u istoriji dvostrukih svetskih prvaka. Posle minimalnih trijumfa protiv Egipta i Saudijske Arabije, ekipa Oskara Tabareza je deklasirala domaćina – 3:0 (2:0).

Urugvaj je u svemu bio bolji od Rusa, koji su se očigledno zadovoljili plasmanom u osminu finala i svejedno im je bilo s koje će pozicije na rivale iz Grupe B, a to će biti verovatno Španija ili Portugal.

Ali, ono što može da brine selektor "zboranje" Stanislava Čerčesova je crveni karton koji je dobio Igor Smoljnikov u 36. minutu, kada je zbog neopreznog starta dobio drugi žuti karton. Igrač Zenita neće moći da pomogne timu u osmini finala.

Strelci za Urugvaj bili su Luis Suarez u 10, zatim Denis Čerišev u 23, koji se loše postavio i savladao svog golmana posle šuta Dijega Laksalta, i Edinson Kavani u 90. minutu.


Iako samo za pšrestiž, uzbudljivo je bilo i u Volgogradu. Saudijska Arabija je pobedila posle preokreta Egipat 2:1, i to golom u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Mohamed Salah je postigao prvenac na Mundijalima u 22. minutu. Prvi gol na Svetskom prvenstvu u Rusiji dala je Arabija preko Salmana Al Faradža u šestom minutu sudijske nadoknade prvog dela i to iz penala.

Iako poražen, jedan od junaka bio je Esam El Hadari. Golman Egipta je sa 45 godina postao najstariji učesnik neke od utakmica svetskih prvenstava, a uz to je odbranio i penal Fahadu Al Muvaladu.

Trenutak odluke odigrao se pred sam kraj, kada je Salem Al Davsari pogodio za pobedu Saudijaca.

Novi rekord: Najstariji IKAD na Svetskom prvenstvu


Grupa A, 3. kolo:

Saudijska Arabija – Egipat 2:1 (1:1)
Urugvaj – Rusija 3:0 (2:0)

TABELA:Urugvaj 9, Rusija 6, Saudijska Arabija 3, Egipat 0.

Samara: Kosmos Arena (41.970)

Sudija: Malang Dediju (Senegal)

URUGVAJ: Muslera - Koates, Godin, Kaseres - Nandez (K. Rodrigez), Vesino, Toreira, Bentankur (Araskaeta), Laksalt - Suarez, Kavani (M. Gomez).

RUSIJA: Akinfejev - Smolnikov, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov - Zobnin, Gazinski (Kuzjaev) - Samedov, Mirančuk (Smolov), Čerišev (M. Fernandes) - Dzjuba.


Volgograd: Volgograd Arena (43.713)
Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija)


SAUDIJSKA ARABIJA: Al Mojsalem - Al Burajk, M. Havsavi, O. Havsavi, Jaser – Al Jasim, Otajf, Babhir (od 65. Aseri), Al Faraž, Al Davsari – Al Muvalad (od 79. Al Šehri).

EGIPAT: El Hadari - Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Elneni, Hamed – Salah, El Said (od 45+7. Varda), Trezege (od 81. Kahraba) - Mosen (od 64. Sobi).

IZ MINUTA...

GOOOL!

SA - EGI 90+3' Saudijska Arabija stiže do pobede! Strelac je Salem Al Davsari!

GOOOL!

RUS - URU 0:3 90' Evo gola! Kavani! Konačno su Urugvajci uspeli da postignu gol u drugom delu. Ređale su se šanse, napadi i sjajne odbrane Akinfejeva. Tako je bilo i u 90 minutu posle pokušaja Godina, ali je Kavani spremno dočekao odbitak i spremio ga u mrežu

- U Samari se igra poslednjih deset minuta, u Volgogradu 15. Ima prilika, ali rezultati su isti kao i na poluvremenu.

- U drugom delu ima prilika na meču Saudijska Arabija - Egipat, ali nema golova. Početak drugog dela u Volgogradu je kasnio pet minuta u odnosu na duel u Samari, gde se za 20-ak minuta igre nije mnogo toga dogodilo. Urugvaj čuva veliku prednost iz prvog poluvremena, a Rusi s igračem manje ne mogu ništa konkretno da urade.

GOOOL!

SA - EGI 45+5' Ovaj put Saudijci su sigurni, strelac je Salman Al Faradž.

PENAL!

SA - EGI 45+2' Idemo opet! Ali VAR! Kolumbijac je pogledao snimak i potvrdio odluku.

SA - EGI 41' KAKAV DAN ZA EL HADARIJA! Postao je najstariji učesnik Mundijala, a onda je odbranio penal.

PENAL!

SA - EGI 39' Igranje rukom i penal za Saudijsku Arabiju.

RUS - URU 36' Kakva glupost. Smolnikov dobija drugi žuti karton i mora van terena. Ali, nije to najveći problem, već što Smolnikov neće imati pravo da igra u osmini finala, a Rusija će tamo prvi put u istoriji.


GOOOL!

RUS - URU 0:2 22' Mnogo sreće... urugvaj vodi 2:0. Dijego Lakslalt je šutirao izvan kaznenog prostora, lopta je pogodila Čeriševa i prevarila Akinfejeva.

GOOOL!

SA - EGI 0:1 22' Mohamed Salah je strelac! Vrlo lepo je fudbaler Egipta primio loptu na 17-18 metara od gola i onda lobovao Al Mojsalema. Sjajan gol Moa Salaha!

- Mnogo bolja utakmica je u Samari, Rusi su posle gola Suareza imali dve prilike, ali nisu uspeli da izjednače. S druge strane, u Volgogradu nema prilika, a ističe 20. minut.

GOOOL!

RUS - URU 0:1 10' Luis Suarez! Lep gol fudbalera Barselone iz "slobodnjaka". Probio je "živi zid", iznenadio Akinfejeva i zakucao loptu u mrežu.


- Počele su obe utakmice.

- Domaćini poslednja tri Mundijala na tlu Evrope su prvu fazu završavala sa sve tri pobede - Italija 1990, Francuska 1998. i Nemačka 2006. Priliku da im se pridruži ima Rusija, koja je u prva dva meča bila ubedljiva protiv Saudijske Arabije i Egipta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC