• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić ostaje u Denveru za 146,5 miliona!

Autor mondo.rs

Srpski centar potpisuje maksimalni ugovor sa Nagetsima, već ovog leta.

Odahnuli su navijači Denvera!

Nikola Jokić će i u narednih pet sezona nositi dres kluba iz Kolorada pošto je postigao dogovor o novom ugovoru, prenosi dobro upoznati novinar "Yahoo Sportsa" Šams Čaranija.

Denver ovoga leta neće iskoristiti "timsku opciju" produžetka "ruki" ugovora sa Jokićem na još jednu sezonu, pošto su se dve strane dogovorile da odmah potpiše maksimalni ugovor vredan 146,5 miliona dolara za pet godina. 

Srpski centar će tako na kratko postati "ograničeni slobodan agent" posle isteka trogodišnjeg početnog ugovora sa Nagetsima, da bih odmah potpisao novi, mnogo unosniji ugovor.

Da nije došlo do potpisa novog ugovora, Jokić bi tokom 2018/19 zaradio tek 1,6 miliona dolara, a potom bi postao slobodan agent i mogao bi da potpiše za bilo koji klub, što nije rizik koji je franšiza iz Denvera želela da preuzme na sebe.

Nagetsi su Jokića draftovali 2014. godine kao 41. pika, a srpski centar je eksplodirao u poslednjih godinu i po dana kada je postao nosilac tima.

Prethodna godina bila mu je i najbolja u karijeri pošto je prosečno beležio 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju po meču, uz veliki broj dabl-dabl i tripl-dabl učinaka (najbrži u istoriji), ali tim nije uspeo da se domogne plej-ofa.

Ostali su "prvi ispod crte" nakon poraza od Minesote u poslednjem meču regularnog dela sezone, a sigurno da će Jokić naredne godine želeti da okusi i čari plej-ofa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC