• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin u Španiji oborio rekord BiH!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Plivač Nikola Bjelajac sjajnim nastupom završio je takmičenje na Mediteranskim igrama u Taragoni - rekordom na 50 metara slobodnim stilom. "Sve ovo je dokaz našeg rada, jer ovo se sigurno nije desilo slučajno", kaže za MONDO Bjelajac.

 Nikola Bjelajac na Mediteranskim igrama u Španiji oborio rekord BiH na 50 metara slobodno Izvor: MONDO

Na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni, banjalučki plivač Nikola Bjelajac oborio je rekod BiH na 50 metara slobodnim stilom.

Bjelalac je ovu dionicu isplivao u vremenu 22.84, što je u finalu bilo dovoljno za osmo mjesto.

"Jako sam zadovoljan nastupom. Ovo je prvo veliko takmičenje na kojem sam izborio finale, a biće ih još. Svakako jedno veliko iskustvo i sljedeći put će biti još bolje, u to sam siguran", rekao je 20-godišnji plivač u javljanju za MONDO iz Španije.

Drugi bh. takmičar Adi Mešetović plivao je 23.19, što nije bilo dovoljno za plasman u finalnu trku. Završio je na 12. poziciji.

Član banjalučkog Olimpa nije uspio da ponovi sjajan nastup od juče, kada je u diciplini 50 metara leptir plivao 24.39, čime je takođe oborio rekord BiH.

Podsjetimo, prije Bjelajca i Amina Kajtaz popravila je rekord BiH, i to na 100 metara delfin. Mostarka je plivala 59.86.

"Takođe sam srećan jer je plivanje jedini sport iz BiH trenutno koji je izborio finala, i mislim da treba da budemo zadovoljni jer je ovo prvi put da BiH ima tri finalne trke na jednim mediteranskim igrama", naglasio je Bjelajac.

Izvor: MONDO

On se osvrnuo i na dobre nastupe kolega iz reprezentacije, te poručio da je velika stvar što su ispunjene norme za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Južnoj Koreji.

"Sve ovo je dokaz našeg rada, jer ovo se sigurno nije desilo slučajno. A, da je bazen bio zatvoreni, siguran sam da bi se plivali još i brže. Takođe, nas troje smo isplivali i norme za Svjetsko prvenstvo koje je sljedeće godine. I to je dokaz da bh. plivanje ide uzlaznom putanjom i da smo mnogo ozbiljniji od ostalih sportova", istakao je banjalučki plivač.

Nastup u Taragoni za Bjelajca je vjerovatno posljednji takmičarski ove sezone.

"Za ovu sezonu sam vjerovatno završio. Možda odemo na jos jedno ili dva takmičenja. A mene čeka Amerika od avgusta pa do maja i tamo ću nastupati za svoj fakultet na američkim prvenstvima. Sljedeće godine najvažnije je SP", zaključio je Bjelajac na kraju.

Osim pomenutih, u Španiji su nastupili još Marko Kovačić, Lamija Medošević i Emina Pašukan, ali nisu uspjeli proći u finale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC