Srbi izbrojali do 20!

Autor:

Srpski sportisti u ponedeljak osvojili još šest medalja na Mediteranskim igrama u Taragoni i trenutno su peti na ukupnoj listi uspešnosti. Stjepanović bez premca.

Srbi izbrojali do 20! Foto: MN Press

Srpski sportisti u ponedeljak su na Mediteranskim igrama u Taragoni (Španija) osvojili jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane medalje.

Time su ukupan broj osvojenih medalja povećali na 20, uključujući osam najsjajnijih odličja.

Velimir Stjepanović zabeležio je i treći trijumf na takmičenju koje okuplja 26 zemalja sa tri kontinenta.

U disciplini 200 metara delfin, trijumfovao je vremenom 1:56,93 minuta, pa se vraća kući sa čak pet medalja - tri zlatne i dve srebrne.

Čaba Silađi je do srebra na 50 metara prsno došao vremenom 27,31 sekunde, a drugo mesto zauzela je i muška štafeta 4x100 metara mešovito.

Olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom Davor Štefanek je u kategoriji do 77 kilograma morao da se zadovolji srebrnom medaljom, pošto je u finalu izgubio od Basara iz Turske.

Vladimir Stankić (do 87 kg) osvojio je bronzanu medalju, kao i Mihail Kadžaja (do 97 kg).

U Taragonu je u ponedeljak stigla druga grupa srpskih sportista, u pratnji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića.

Narednih dana nadmetaće se atletičari, tekvondisti, biciklisti, džudisti, ritmička gimnastičarka, veslači, vaterpolisti, članovi ekipe basket 3x3 i odbojke na pesku, kao i boćari.

Tagovi:

Ostale vijesti