• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (13. dan): Hoće li, već jednom, taj Mesi?

Autor mondo.ba

Može li (baksuzni) 13. dan Svjetskog prvenstva konačno biti srećan za najveću argentinsku zvijezdu? Uključite se u MONDO prognoze i pišite nam očekivanja od današnjih utakmica na Mundijalu u Rusiji.

MONDO prognozeri nisu se proslavili juče.

S obzirom na brojna iznenađenja, pogođena su samo dva konačna ishoda, te jedan tačan rezultat, čime je Željko Svitlica povećao prednost na liderskoj poziciji.

Danas nas očekuju još četiri utakmice, u kojima će de odlučivati o putnicima u nokaut fazu takmičenja iz grupa C i D.

Najveća dilema je, svakako, može li se probuditi Lionel Mesi i odvesti Argentince u naredni krug, ili će "gaučosi" nakon trećeg susreta morati spakovati kofere i krenuti kući.

Čekamo vaše prognoze u komentarima…

Izvor: MONDO

NEBOJŠA ŠATARA

Australija - Peru 1 (2:1)

"Kenguri" će biti motivisani jer ih pobjeda uz poraz Danske od Francuske vodi u nokaut fazu. Srčanost su već pokazali i uz malo sreće mogu do tri boda i prolaza dalje.

Danska - Francuska 2 (0:2)

"Trikolori" su već osigurali osminu finala, ali sigurno će željeti da u nokaut fazu uđu sa prve pozicije odnosno kako bi izbjegli vrlo neugodnu Hrvatsku.

Island - Hrvatska X (1:1)

Kombinovani sastav Hrvatske biće dovoljan da "kockasti" izbore remi i osiguraju prvo mjesto, a usput i da se revanširaju Islanđanima za poraz u kvalifikacijama.

Nigerija - Argentina 2 (1:3)

Iako sam skeptik prema trenutnoj ekipi Argentine, koja ne zna "đe goni", kao fan Lionela Mesija tipujem na pobjedu i prolaz "gaučosa".

GORAN ARBUTINA

Australia - Peru 1 (2:1)

Mislim da će Australija uspjeti da pobjedom obezbijedi prolaz u drugi krug.

Danska - Francuska 2 (1:2)

Biće ovo teška utakmica i za jedne i za druge, a moj tip je pobjeda Francuske uz GG i 3+.

Island - Hrvatska X (1:1)

"Vatreni" će vjerovatno malo da promiješaju karte i odmore nekoliko igrača. Island je već pokazao da je tvrd protivnik.

Nigerija - Argentina 2 (0:2)

Dok se mnogo ljudi veseli neuspjesima Argentine i Mesija, ja se nadam njihovom "vaskrsnuću". Pobjeda ne smije da dođe u pitanje. Inače ću ja da preuzmem "fenjer" kako je krenulo.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Australia - Peru 1 (2:0)

Australija je pokazala solidnu igru do sada, ali protiv dva favorizovana rivala nije uspjela osvojiti više od boda. Sada igraju protiv Perua, koji još nije postigao gol na SP, a vjerujem da neće ni u trećem meču. Vrijeme je za slavlje "kengura", koji će osluškivati dešavanja na drugom meču, gdje bi uz poraz Danske mogli u drugi krug.

Danska - Francuska 2 (1:3)

Francuzi su već u nokaut fazi, dok Dancima treba trijumf u ovom meču, da bi prošli dalje. Ipak, smatram da je to nemoguća misija. Francuzi su svakako favoriti, tako da će bez pardona ući u ovaj meč i slaviti, kako bi izbjegli Hrvate u osmini finala.

Island - Hrvatska 2 (1:2)

Simpatični "vikinzi" svakako su draga ekipa, ali sumnjam da protiv Hrvatske mogu više od časnog poraza. Hrvati, iako vjerovatno u "prošaranom" sastavu, nastojaće da im se osvete za poraz u kvalifikacijama i takmičenje u grupi završe sa maksimalnim skorom.

Nigerija - Argentina 2 (0:4)

Argentina je razočarala u obje dosadašnje utakmice i vjerujem da je došlo vrijeme da Mesi i društvo prorade. Ipak, u pojedinim kombinacijama, ni pobjeda im ne garantuje prolaz dalje, ali smatram da će svim silama krenuti ofanzivno od početka kako bi se našli među najboljih 16 reprezentacija svijeta. Takav pristup trebalo bi da donese mnogo golova.

ŽARKO MARKOVIĆ

Australija - Peru 2 (1:2)

Australijancima je potrebna pobjeda uz poraz Danske da bi prošli u drugi krug, ali Peru, iako je ispao, još nije rekao posljednju riječ na ovom Mundijalu. Vidjeli smo juče kako "ginu" ekipe koje su i teoretski ispale, jer ovo je Mundijal i svaka utakmica je bitna. A Peru je ostavio dobar utisak u prva dva meča, mogli bi da iskoriste pritisak koji imaju Australijanci.

Danska - Francuska X (2:2)

I jednima i drugima bod je dovoljan za zadržavanje sadašnjih pozicija. Taj bod često na velikim takmičenjima dolazi uz goleadu.

Island - Hrvatska X (1:1)

Iako će izaći sa kombinovanim sastavom, Hrvati tradicionalno ove "nebitne" utakmice odigraju kvalitetno i bez kalkulacija. Island u napadu je prilično limitiran.

Nigerija - Argentina 2 (0:4)

Potpuni raspad ili prolaz u drugi krug? Daću još jednu šansu Argentincima, a za siguran prolaz potrebna im je visoka pobjeda. Mada apsolutno me ne bi iznenadilo i da utakmica ode na potpuno drugu stranu.

ZORAN PAJČIN 

Australija - Peru 1 (2:1)

"Sokerosi" su mi "druga" ekipa u ovoj grupi pošto je Peru dosta nesrećno ispao iako su pokazali da znaju igrati. Samim tim igram na Australiju koja u ovu utakmicu ulazi sa dosta više motiva jer ih pobjeda uz poraz Danske vodi dalje.

Danska - Francuska X (1:1)

Danci su na prvenstvu pokazali da nisu nešto posebno, ali i da nisu loši. Standard za njih. Sve se vrti oko Eriksena koji je uspijevao da pronađe rupe u protivnički odbranama i tipujem da će i danas. Naravno, Francuzi su previše dobri "jedan na jedan" da neko ne bi jednom "pobjegao".

Island - Hrvatska X (1:1)

Hrvati su najavili čak deset izmjena u odnosu na meč sa Argentinom, ali nakon one predstave Islanda protiv Nigerije mislim da oni ove rokade ne mogu iskoristiti.

Nigerija - Argentina 2 (1:2)

Kakav bih fudbalski romantik bio da tipujem protiv Argentinaca? Iako su dosta loše odigrali u prva dva kola, toliko da sam siguran da ne mogu osvojiti, ipak želim da prođu dalje. Nigerija nije ništa posebno i mislim da i ovakva Argentina može do tri boda protiv njih.

ŽELJKO SVITLICA  

Australija - Peru X (1:1)

"Miriše" na neriješeno, i to 1:1.

Danska - Francuska 2 (0:1)

Prognoza 0:1, iako sam prije 10 dana mislio da će Francuzi biti furiozniji

Island - Hrvatska 2 (1:2)

Previše pozitivne energije da bi Hrvatska ispustula pobjedu.

Nigerija - Argentina 2 (2:3)

Ili spektakularna pobjeda ili kraj zabave. A ionako su svi otpisali "gaučose".

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC