• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nigerijci tužni i ponosni, već misle o SP 2022

Autor mondo.rs

Nigerija nije uspela da se plasira u osminu finala Svetskog prvenstva posle poraza od Argentine u 86. minutu odlučujućeg meča u grupi D, ali Rusiju napušta uzdignute glave

Bilo je veoma napeto i neizvesno do samog kraja meča Argentina - Nigerija, ali je Markus Roho u 86. minutu meča u Sankt Peterburgu obezbedio "gaučosima" prolaz, a Nigerijce poslao kući sa Svetskog prvenstva.

Selektor reprezentacije Nigerije Gernot Ror rekao je da ima za čim da žali, ali Rusiju napušta uzdignute glave.

Mikel: Argentinci igrali rukomet

Kapiten Nigerije Džon Obi Mikel poručio je da je sudija Cunejt Čakir oštetio njegov tim za čist penal, zbog igranja rukom Markosa Roha. "Za mene je bila čista situacija, jasan penal. Nemam dilemu, Argentinci su igrali rukomet u kaznenom. Ovo je gora situacija nego u duelu Portugalije i Irana, kada je Sedrik igrao rukom", rekao je Mikel novinarima posle utakmice. Kako je otkrio, sudija Čakir mu je priznao da je video ruku Roha. "Sudija je gledao VAR i rekao da je lopta pogodila u ruku Roha. Pitao sam ga zašto onda nije bio penal, odgovorio mi je da ne zna", dodao je vezista kineske Tjanđin Tede. Nigerija bi sa bodom prošla dalje, a ovako će Argentina na megdan Francuskoj u osmini finala Svetskog prvenstva.

"Jesam razočaran, jer su moji igrači pružili sve što su mogli da se domognu osmine finala. U drugom poluvremenu smo igrali odlično, ali smo u poslednjih nekoliko minuta meča ispustili sve što smo uradili. Ponosan sam na njih na sve što su napravili u Rusiji", rekao je Ror posle poraza svog tima (1:2) u poslednjem meču grupe D.

Ror žali i što sudija Cunejt Čakir nije dosudio još jedan jedanaesterac za njegov tim, kada je sredinom drugog poluvremena Roho u svom kaznenom prostoru igrao rukom.

"Mislim da je bila 'čista' ruka, ali sudija je pregledao snimak. Možda nije video ili nije želeo da dosudi još jedan penal. Teško je proceniti šta je video i kako je procenio tu situaciju", rekao je Ror.

Selektor Nigerije ne klone duhom, već gleda u budućnost.

"Mi smo mlad tim, falilo nam je iskustva na ovom prvenstvu, ali za četiri godine ćemo biti izuzetno jaki. Ne znam da li ću ja biti tada ovde. Zahvalio bih se i navijačima, koji nisu bili u velikom broju, ali kvantitet ne znači i kvalitet, a ja mislim da mi imamo najbolje", rekao je Ror.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC