• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatko Dalić: Za klasu smo bolji od Danske

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio kako selekcija Hrvatske ima vrlo visoku reputaciju u svijetu fudbala

Zlatko Dalić, uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojoj se njegova ekipa sastaje s Danskom, poručio je da je Hrvatska "za klasu bolja".

"Nismo se puno bavili danskom reprezentacijom ovih dana, znamo da su kvalitetna reprezentacija, ali mi smo za klasu bolji. Imaju Eriksena koji je sjajan igrač, ali imamo tri dana vremena da sve pripremimo. Šanse su 50:50, igraće se dosta čvrsto, ali imamo vremena za odmor. Sudariće se dva različita stila igre, a onaj ko se nametne, imaće više šanse", rekao je Dalić novinarima.

Istakao je i kako selekcija Hrvatske ima vrlo visoku reputaciju u svijetu fudbala.

"Hrvatska je sada stvorila reputaciju veću nego što je imala. Upisali smo tri pobjede, gol-razliku 7:1 i to ulazi u istoriju. Ali, to sada moramo zaboraviti, odnosno moramo to potvrditi protiv Danske. Ako to ne potvrdimo, pitaće nas: 'Gdje si bio, što si radio?' Prvi cilj je bio proći grupu, ali mislim da niko od nas nije zadovoljan, mi možemo više. Puno se stvari mora poklopiti protiv Danske. Napravili smo puno do sada s ove tri pobjede, ali ako to ne potvrdimo protiv Danske, svi će žaliti. Ako pobijedimo, očekivanja će još porasti, tako je to", kazao je selektor Hrvatske.

Na pitanja novinara o ukupnoj atmosferi u ekipi, istakao je da su njegovi igrači krajnje svjesni koliko vrijede.

"Momci su svjesni svoje snage, ne bavimo se drugima, već samo našim kvalitetom. Moramo više i vrijedimo više, ali možda se stvari ne poklope kako mi želimo. Važno je da pružimo maksimum", rekao je Dalić.

Reprezentacija Hrvatske u nedjelju u 20.00 časova u osmini finala SP-a u Nižnjem Novgorodu igra protiv selekcije Danske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC