• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan dovodi Alena Halilovića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Italijanski mediji navode da je Halilović sinoć stigao u Italiju kako bi potpisao ugovor sa “rosonerima“, a da će danas proći obavezan ljekarski pregled

Italijanski mediji javljaju da je Milan na pragu realizacije iznenađujućeg transfera hrvatskog fudbalera Alena Halilovića iz Hamburga.

Halilovića, sina nekadašnjeg bh. fudbalskog reprezentativca Sejada, pratili su Udineze i Sampdorija, ali izgleda da se sada u borbu za 22-godišnjeg veznjaka uključio i Milan, a ponudu tako velikog kluba je teško odbiti.

Mediji navode da je Halilović sinoć stigao u Italiju kako bi potpisao ugovor sa “rosonerima“, a da će danas proći obavezan ljekarski pregled. Navodno mladi fudbaler potpisaće trogodišnji ugovor sa evropskim velikanom.

Halilović je profesionalnu karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu. Njegov talenat brzo je zapazila velika Barselona koja ga je dovela kao 18-godišnjaka za 2,2 miliona evra. Ipak, Halilović se nije uspio nametnuti u “Barsi“ za čiji je prvi tim odigrao svega jednu utakmicu u Kupu kralja. Igrao je za “B“ tim katalonskog kluba, a potom bio na posudbi u Sporting Hihonu. HSV ga je doveo na ljeto 2016. godine za 5,5 miliona evra, ali je ubrzo poslan na pozajmicu u Las Palmas.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je osam utakmica, posljednji put 2016. godine. Zanimljivo za “vatrene“ je debitovao sa svega 16 godina čime je postao najmlađi debitant u istoriji hrvatske reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC