• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao dogovor: Jokić najplaćeniji košarkaš Srbije

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac dogovorio petogodišnji ugovor sa Denverom vredan 148 miliona dolara

U NBA ligi je veoma živo, i radno. Pregovori oko angažovanja slobodnih agenata su počeli i trajaće do 6. jula, a već prvog dana obezbeđeni su važni potpisi.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić pre nedelju dana najavio je produženje saradnje sa Denverom i taj dogovor je finalizovan. Jokić će potpisati petogodišnji ugovor sa Nagitsima vredan 148 miliona dolara, preneo je ESPN.

Nikola Jokić će u trenutku kada se i taj ogovor zvanično bude potpisao posle 6. jula postati najplaćeniji srpskih košarkaš svih vremena.

Pre njega u NBA ligi nastupali su Predrag Stojaković, koji je kao član Toronta imao ugovor od 14,9 miliona po sezoni, odnosno Vlade Divac u Sakramentu (12 miliona).

Rođeni Somborac igra već tri godine u NBA ligi, a prethodne sezone, kada Denver nije uspeo da izbori plasman u plej-of, bio je jedan od najvažnijih igrača tima sa prosečnim učinkom od 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencijom po utakmici.

Jokić (23 godine) je izabran kao 41. pik na draftu 2014. godine i tada je Denver sa njim potpisao standardni ugovor za pika iz druge runde po kojem je po završetku četvrte godine postajao neograničeno slobodan agent.

Prvog dana dogovorena su još dva veoma važna potpisa.

Pol Džordž i Kris Pol neće menjati sredinu, uprkos glasinama da bi ovog leta mogli da napuste Oklahomu, odnosno Hjuston.

Pol Džordž, iako je bio "viđen" u Los Anđeles Lejkersima, dogovorio je produžetak saradnje sa Oklahomom i prihvatio je četvorogodišnji ugovor vredan 137 miliona dolara.

Plej Hjustona Kris Pol takođe je dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Rokitsima koja iznosi 160 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC