Krenuo voz iz Sarajeva za Bihać

Autor:

Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 km, promotivni BH Voz za Bihać svečano je, danas u devet sati, krenuo sa Željezničke stanice Sarajevo.

Krenuo voz iz Sarajeva za Bihać Foto: Mondo / Željeznice FBiH

Realizacijom ovog projekta, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) su ispunile svoj cilj da povežu sve veće gradove u BiH u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, što će omogućiti i nove razvojne projekte koji će biti u funkciji građana i privrede, objavio BHT.

Uz sanaciju kontaktne mreže, Željeznice FBiH su radile i na uređenju stanica Bihać, Cazin Srbljani, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka, kako bi bili stvoreni što povoljniji uvjeti za prihvat putnika.

Prema planiranom Redu vožnje za 2017/2018. godinu, BH voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati pola sata iza ponoći. Iz Bihaća voz će kretati u 01.57, a u Sarajevo će stizati u 10:28.

Karta u jednom smjeru koštaće 36,70 BAM, a povratna karta 59,10 BAM sa popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama.

Vozovi sa Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać- Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno pet kabina sa dva posteljna mjesta u svakoj kabini. Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo-Bihać, odnosno Bihać-Sarajevo iznosi 60,70 BAM.

Tagovi:

Ostale vijesti