• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Povećanje plata je prvi korak''

Autor SRNA

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić istakla je da je sindikat zadovoljan početkom rada na povećanju plata radnicima.

 ''Povećanje plata je prvi korak'' Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ona je navela da je ovo prvi korak i da očekuju uskoro naredne poteze čiji rezultat treba da bude veće i češće povećanje plata svim zaposlenima.

Mišićeva je istakla da očekuje novo povećanje najniže plate u Srpskoj u posljednjem kvartalu godine, a kada počnu pregovori tada će biti poznato koliko bi ono moglo iznositi.

"Naš zahtjev će biti da minimalac bude povećan. Poslodavci, naravno, to ne moraju da prihvate, a Vlada će na kraju odrediti da li će povećanja biti ili ne", rekla je ona za "Glas Srpske".

Predsjednik Unije udruženja poslodavac Republike Srpske Dragutin Škrebić kaže da su poslodavci u potpunosti zadovoljni svim predloženim zakonima, te da su odmah dali saglasnost na njih.

"Ti zakoni su i dio memoranduma koji smo potpisali sa Vladom krajem 2017. godine, a u kojem smo naveli da ćemo svako rasterećenje na osnovi oporezivanja rada preliti na povećanje plata", rekao je Škrebić za "Glas Srpske".

Predizborna priča ili zamajac za još veće plate

On je naglasio da poslodavci i mimo ovoga što čini Vlada moraju naći način da koliko-toliko povećaju platu, ističući da će ih na to najprije primorati tržište, ako žele da zadrže radnike.

Na pitanje da li se, osim najavljenog povećanja plata, može uskoro očekivati neke nove mjere koje će omogućiti dodatni rast primanja, Škrebić je naveo da se to teško može očekivati u ovakvoj situaciji, prije svega, kako je rekao, političkoj.

On je izrazio sumnju da će najniža plata ponovo biti povećana. "Treba realno sagledati situaciju. Vjerujem da je ovo što je sada urađeno maksimalno", ocijenio je Škrebić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE