• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon: Kreću Džumhur i Bašić

Autor mondo.ba

Dva najbolje plasirana bh. tenisera danas počinju nastup na najstarijem teniskom turniru.

Damir Džumhur i Mirza Bašić danas počinju svoj put na Vimbldonu.

U prvom kolu najstarijeg teniskog turnira, Džumhur (23. na ATP listi) od 12.30 igraće protiv Nijemca Maksimilijana Marterera, 48. tenisera svijeta.

Sarajlija je osvajanjem turnira u Antaliji na travi napravio odličnu uvertiru pred nastup na trećem Gren slemu sezone, pa je u Britaniju doputovao sa velikim ambicijama. 

Džumhur i Marterer do sada su igrali samo jednom, i to prije dvije godine u Sidneju. Nijemac je tada slavio 2:1 u setovima (7:5, 1:6, 7:6).

Ukoliko uspije da eliminiše Marterera, Džumhur će u drugom kolu igrati protiv uspješnijeg iz meča Ernests Gulbis - Džej Klark.

Prvi reket BiH do sada je pet puta nastupio na Vimbldonu, ali nije imao previše uspjeha. Najbolji plasman imao je u protekle dvije godine, kada je stigao do drugog kola. Odmah na startu zaustavljen je 2015. godine, dok 2014. i 2012. nije uspio proći ni kvalifikacije.

Mirzu Bašića u premijernom meču očekuje duel sa favorizovanim Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je trenutno na 11. mjestu ATP liste.

Bašić, kao 78. teniser svijeta, u ovaj meč (počinje u 14.30) ulazi kao autsajder. Bašić i Švarcman do sada se nisu sastajali, a bolji iz ovog dvoboja ići će na megdan pobjedniku duela Jirži Veseli - Florijan Majer.

Bašiću će ovo biti prvi nastup u glavnom žrijebu Vimbldona, nakon što je do sada četiri puta ispadao u kvalifikacijama (2013. godine u drugom kolu, a 2015, 2016. i 2017. u prvom).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC