• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (20. dan): Razmimoilaženja!

Autor mondo.ba

Kao nikad do sad, redakcija MONDO portala tipuje "sve i svašta" na duele osmine finala Mundijala u Rusiji, Švedska - Švajcarska i Kolumbija - Engleska.

Iznenađenja u jučerašnjim mečevima osmine finala, kako smo i prognozirali, nije bilo.

Ipak, danas su daleko zahtjevniji mečevi za tipovanje, što su pokazale i naše prognoze. Bilo je tu "svega i svačega", a nakon završetka utakmica vidjećemo ko će biti najuspješniji.

POVEZANE VIJESTI

I dalje su to Željko Svitlica i Nebojša Šatara, koji je za nijansu uspio da smanji zaostatak za liderom, ali je prednost i dalje poprilično ozbiljna.

Još deset utakmica je u igri, potencijalnih 40 bodova, pa je i dalje sve moguće...

*NAPOMENA (konačan ishod donosi jedan bod, a tačan rezultat tri)

Izvor: MONDO

ŽARKO MARKOVIĆ

Švedska - Švajcarska X (0:0)

Očekujem najgoru utakmicu 1/8 finala, punu opreza i koncentracije na odbranu, a u napadu šta se uradi. Izvjesni penali.

Kolumbija - Engleska X (2:2)

Sušta suprotnost prvom meču, duel dvije ekipe koje imaju ogroman napadački potencijal. Trebalo bi sve da pršti i bude riješeno tek u produžetku.

NEBOJŠA ŠATARA

Švedska - Švajcarska 2 (0:1)

Švajcarci imaju za nijansu bolji tim i vjerujem da će slaviti minimalnu pobjedu.

Kolumbija - Engleska 2 (1:2)

Od Engleza malo ko je išta očekivao pred Mundijal, ali su svojim dobrim partijama u grupi pokazali da su zreli za plasman među osam najboljih.

GORAN ARBUTINA

Švedska - Švajcarska X (1:1)

Dvije ekipe sa podjednakim šansama. Šveđani su zasluženo u osmini finala, Švajcarci možda i ne toliko. Ovo će biti tvrda utakmica, ulog je velik, a ne vjerujem da će bilo ko rizikovati.

Kolumbija - Engleska 2 (1:2)

Selekcija Kolumbije imaće veliki motiv jer ih je Engleska malo i potcijenila birajući ih za protivnika u osmini finala. Ipak, dajem priliku Englezima da dokažu da su njihove ambicije opravdane. GG&3+

ZORAN PAJČIN

Švedska - Švajcarska 2 (0:2)

Iako su Šveđani veoma jaki u defanzivi, ipak mislim da ovdje gube u 90 minuta. Neće biti srljanja sa obje strane jer je plasman u četvrtfinale veliki rezultat za oba tima. Švajcarska mi je puno više pokazala dosad i mislim da neće imati problema oko prolaska dalje.

Kolumbija - Engleska 1 (2:1)

Englezi su birali ovu stranu žrijeba pa će njihovo ispadanje večeras radi toga biti još smješnije. Oni redovno odigraju jednu utakmicu manje nego što misle da bi trebali na velikim takmičenjima. Tako će biti i sad. Kolumbija je sjajan tim i protiv Poljske su pokazali najbolju igru jedne ekipe na prvenstvu. Tada je Hames Rodrigez proveo svih 90 minuta na terenu i naravno dobio titulu najboljeg igrača utakmice. Ako i večeras bude zdrav, možda Englezi prime i više od ova dva gola koja sam tipovao u tačnom rezultatu.

ŽELJKO SVITLICA

Švedska - Švajcarska 1 (1:0)

Ovo je utakmica u kojoj može i ovako i onako, ali dajem prednost Švedskoj jer su se ''prekalili'' protiv Njemačke. Vrlo lako je moguće da ne bude golova i da opet gledamo produžetke na SP.

Kolumbija - Engleska X (1:1)

Vodiće se bitka do posljednjih minuta. Englezi sad moraju da dokažu ''od čega su'' i zašto su došli na ovo prvenstvo, ali pobijediti Kolumbiju neće biti lako, a možda ni moguće.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Švedska - Švajcarska X (1:1)

Imao sam dvojbu na ovom meču, da li X ili dvojku, ali sam ipak odlučio da tipujem na remi. Radi se o dvije poprilično izjednačene selekcije, a vidjeli smo da, baš kao i na prošlom Mundijalu, mnogo utakmica odlazi u produžetke. Smatram da su Švajcarci bliži prolasku u četvrtfinale, ali tek nakon dodatnih 30 minuta ili penala.

Kolumbija - Engleska X (1:1)

Nisam siguran koliko će Englezima pomoći činjenica da su mogli da biraju rivala u osmini finala. Kolumbija ima odličan tim, koji je u prošlom meču pokazao sav svoj raskoš. Englezi, iako sa veoma mladim timom, pokazali su da mogu igrati odlično, ali nisam siguran da mogu dalje od ove faze takmičenja. Prognoziram remi i ovdje, a Kolumbijcima prolaz dalje.

SVE O MUNDIJALU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC