Brifing: Pop pronašao pištolj, pa se upucao

Autor:

Prelistali smo današnje novine i izabrali najinteresantnije tekstove. Pročitajte...

Brifing: Pop pronašao pištolj, pa se upucao Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sveštenik iz Bosanskog Petrovaca slučajno se ranio pištoljem

Sveštenik J. B. (27) iz Bosanskog Petrovca ranio je sam sebe nakon što se nehotice upucao pištoljem u napuštenoj kući svog pokojnog ujaka. Sveštenik je u nedjelju oko podneva otišao da obiđe kuću u Rašinovcu u kojoj je nekada živio S. Đ. Unutra je pronašao stari pištolj, a zatim slučajno ispalio metak, koji ga je pogodio u rebra. Srećom, metak se tu zaustavio. Ranjeni mladić je sjeo u automobil i odvezao do kuće, a potom je prebačen do Doma zdravlja u Driniću, gdje mu je ukazana prva pomoć. Nakon toga prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gdje je zbrinut, a sljedeći dan pušten na kućno liječenje, piše „Glas Srpske“.

Prepolovljen broj brucoša u Hercegovini

Na dva trebinjska fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku prijemni ispit je polagalo ukupno 38 budućih studenata, a broj zainteresovanih je skoro prepolovljen u odnosu na slobodna mjesta. Najviše interesovanja je bilo za industrijsko inženjerstvo za energetiku, smijer Fakulteta za proizvodnju i menadžment koji je uveden prije nekoliko godina, piše „EuroBlic“.

Ležaljka od 500 evra

Na grčkom ostrvu Mikonos ležaljke u prvom redu do mora na plaži Psarou koštaju između 300 i 500 evra na dan. Kako navode grčki portali, u najpoznatijem baru „Namos“, koji se nalazi na istoj plaži, kafa košta devet evra, kao i voda, a za sok treba izdvojiti 14 evra, prenosi „Dnevni Avaz“.

U 82. godini popeo se na Prenj

Teret starosti i posljedice teškog ranjavanja u ratu nisu pokolebale Petka Janjića iz Foče da u 82. godini ispuni veliku želju i popne se na vrh Prenja, 2.155 metara iznad mora. Janjić se, u društvu planinara iz Foče, popeo na Zelenu glavu - najvišu tačku Prenja, koja se nalazi iznad njegovog rodnog sela Gornje Bijele u opštini Konjic. Oslanjajući se na drveni štap uz maglu, vjetar i kišu Janjić je na vrhu bio nakon više od dva časa pješečenja i penjanja uz klizave stijene. "Bio sam pomalo umoran, pomalo su me trnci prolazili, pošto imam gelere u tabanima i listovima, ali je uspon prošao bez posljedica", ispričao je Janjić, prenose "Nezavisne novine".

Portir gasio vatru, dežurna sestra spasavala starce

Zahvaljujući portiru i vatrogascima, ugašen je požar koji je buknuo u kupatilu u Domu za starija lica Prijedor, na trećem spratu, gdje borave mahom nepokretni korisnici, a koje je brzom reakcijom na bezbjedno izvukla dežurna sestra. Bojan Becner, direktor Doma za starija lica, rekao je da je do požara došlo u noći između srijede i četvrtka, oko 0.30, te potvrdio da povrijeđenih, srećom, nije bilo. "Reagovao je naš portir, koji radi na recepciji. Dva aparata je potrošio i faktički je ugasio požar, a stigli su zatim i vatrogasci, koji su svoj posao takođe profesionalno odradili. Šteta je zanemariva, a najvažnije je što nije bilo povrijeđenih korisnika", rekao je Becner za "Nezavisne novine". Dodao je da na tom spratu imaju oko 50 korisnika, te da je dežurna sestra izvukla one koji su bili blizu kupatila.

Građani će moći da tuže spore tužioce

Ministarstvo pravde RS planira da omogući licima koja nisu zadovoljna brzinom sudskog postupka da podnesu tužbe protiv postupajućih tužilaca, stoji u novousvojenoj Strategiji o borbi protiv korupcije RS od 2018. do 2022. godine Ministarstva pravde RS u Narodnoj skupštini RS. Iz teksta strategije može se zaključiti da se rješenja odnose i na dužinu trajanja postupka, ali i sporost tužilaca da donesu naredbe o sprovođenju istraga, što se pokazalo kao problem u predmetu ubistva Davida Dragičevića, u kojem tužilaštvo u više od sto dana nije izdalo naredbu o pokretanju istrage, pišu „Nezavisne novine“.

Tagovi:

Ostale vijesti