• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL prognoze: Uživancija na kvadrat

Autor mondo.ba

Odmarali smo dva dana, a sada, baš kao i učesnici Mundijala, krećemo u bitke za što bolji rezultat. Danas nas čekaju dva prava derbija u četvrtfinalu. Ko će se radovati kao navijači sa fotografije?

Nakon dva (preduga) dana pauze na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, danas počinju četvrtfinalne borbe, koje donose dva izuzetno jaka duela.

Urugvaj će na Francusku, dok svojevrsno "finale prije finala" igraju Brazil i Belgija.

A finale bi moglo biti i za naše prognoze, s obzirom da je Željko Svitlica "pobjegao" na "plus 16" u odnosu na Nebojšu Šataru, tako da je sve bliži konačnom slavlju u prvom izdanju MONDIJALA.

TRENUTNA TABELA:

* pogođen konačan ishod donosi bod, a tačan rezultat tri boda.

Izvor: MONDO

NEBOJŠA ŠATARA

Urugvaj - Francuska 2 (0:3)

Bez Kavanija, koji je u najboljem slučaju rovit, čak i ukoliko bude igrao, Urugvaj nema šta da traži protiv Francuza. "Trikolori" su dosad pokazali da su ozbiljna ekipa i danas će razotkriti pravo lice Urugvajaca, koji će na najprljavije načine probati da ih isprovociraju. Ne bih isključio ni novo grickanje Suareza.

Brazil - Belgija X (2:2)

Nadam se odličnoj utakmici sa dosta golova, iako Brazil na ovom Mundijalu više liči na Njemačku nego na sebe, ali uvjeren sam da će ih "đavoli" primorati da zaigraju pravi fudbal. Biće to prilika da Nejmar nastavi seriju kotrljanja u duelima sa čvrstim belgijskim defanzivcima. U svakom slučaju, uživancija na kvadrat.

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Urugvaj - Francuska 2 (1:2)

Iako sam smatrao da Urugvaj može daleko dogurati, žrijeb je htio da ih već u četvrtfinalu "spoji" sa Francuzima, koji su među onim selekcijama koje su najviše pokazale do sada na Mundijalu. Očekujem izuzetno zanimljivu utakmicu, a vjerujem da su Francuzi blagi favoriti i da će izboriti plasman među četiri najbolje reprezentacije Svjetskog prvenstva.

Brazil - Belgija 1 (2:1)

Svakako derbi četvrtfinala, a možda i najjača utakmica do sada u Rusiji. Biće to duel dva tima koji pretenduju na najviši plasman i pravo "finale prije finala". Iako bih više volio da prođe Belgija, smatram da su Brazilci za nijansu bolji i da će oni u polufinale.

ZORAN PAJČIN

Urugvaj - Francuska 2 (1:2)

Francuzi me nisu oduševili na ovom prvenstvu, očekivao sam više od pukog igranja jedan na jedan. Ali posto imaju sjajne individualce to prolazi i mislim da idu u polufinale. Siguran sam da ce Kavani onako zadojen patriotizmom bez obzira na povredu pružiti 100 odsto, ali više od jednog gola neće moći.

Brazil - Belgija 1 (2:1)

Do sada je Brazilce vukao Kutinjo, ali večeras ce Nejmar da preuzme palicu. Protivničke odbrane su mu posvetile veliku pažnju u dosadašnjem toku prvenstva pa i nije pokazao mnogo, iako su zarad toga njegove kolege imale dosta više prostora. Takođe, očekujem da Gabrijel Žesus pokaže neki znak života ili da sam prepusti mjesto Firminu. Belgija je odlična ekipa, ali će ih večeras koštati nešto slabija forma Tiba Kurtoe.

GORAN ARBUTINA

Urugvaj - Francuska 1 (1:0)

Francuze u posljednje vrijeme svi nešto hvale, ali ja vjerujem da će Urugvaj nastaviti sa dobrim igrama. Prošli put je meč odlučio Kavani, ovaj put neka to bude Suarez. Za kladioničare, žuti kartoni preko.

Brazil - Belgija 1 (2:1)

Derbi Svjetskog prvenstva, u kojem vjerujem da će pobijediti Južnoamerikanci. Njih vidim kao glavne favorite za osvajanje titule. Ovaj počasni gol za Belgijance postići će Lukaku.

ŽARKO MARKOVIĆ

Urugvaj - Francuska X (1:1)

Floskula jeste, ali u četvrtfinalu nema favorita. I jedni u drugi su u 1/8 finala pokazali kvalitet, Francuzi ofanzivni, a Urugvajci i ofanzivni i defanzivni. Ako ne bude igrao Kavani, biće mnogo oprezniji što bi moglo da dovede do situacije da o prolasku odlučuje tek jedan gol. U produžecima.

Brazil - Belgija 1 (2:1)

Brazil je najozbiljniji kandidat za titulu i protivnik kakvog Belgija još nije imala na Mundijalu. Brazil ne može da prospe dva razlike kao Japan, a Belgijanci teško mogu da postignu više od jednog gola. Prednost Južnoamerikancima.

ŽELJKO SVITLICA

Urugvaj - Francuska 2 (0:1)

Sluti na 2, ali Urugvaj će, pogotovo ako nema Kavanija, igrati čvršće nego inače. Francuska dobija minimalno ili prolazi na produžetke. Recimo ipak da će se zbiti ovo prvo.

Brazil - Belgija 1 (2:1)

Ovo je prvi pravi ispit za Brazil do sada. Manje-više kroz grupu su se očekivano progurali, doduše ne tako efikasno. Takođe, očekivano je ''pao'' i Meksiko u prethodnoj fazi. Čini mi se da Belgija nema ono šampionsko samopouzdanje - što je pokazala utakmica protiv Japana - ali ima kvalitet i snagu, a to je pokazao povratak nakon dva gola gubitka. Ovdje bi moglo da bude svašta, ali prednost dajem brazilskom generacijskom iskustvu na mundijalima.

SVE O MUNDIJALU 2018

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC