Radovi u toku: Nove stepenice na Banj brdu

Autor:

Sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu privodi se kraju.

0
A- A A+

"Ekipe intenzivno rade i pokušavamo da ovaj posao okončamo koji dan prije 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma. Do sada su završene gornje etaže prilaza spomeniku i radi se na donjim" kazao je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović.

Prema njegovim riječima, Grad je jedino mogao da uđe u posao obnove oštećenih stepenica, za šta je i nadležan.

"Na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma. Sam spomenik se nalazi na spisku spomenika od interesa za RS i BiH i njegovu obnovu mora odobriti Vlada RS, a potrebna su i velika sredstva da bi se to ostvarilo", rekao je načelnik Keserović.

Sredstva za obnovu stepenica u iznosu od 45.000 KM izdvojena su iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja.

Keserović je naveo da je u nadležnosti Grada preko 40 spomenika i spomen obilježja, od kojih je većina sanirana.

"U toku je sanacija spomenika u Stričićima, koju planiramo da završimo do početka ovogodišnjeg „Kočićevog zbora“. Radovi se izvode i na još šest spomenika iz Otadžbinskog i Drugog svjetskog rata", naveo je Keserović.

Ostale vijesti