• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP Evrokupa stiže u Makabi

Autor mondo.rs

Izraelski velikan pobedio je Efes u trci za Skotija Vilbekina.

 MVP Evrokupa stiže u Makabi Izvor: MN PRESS

Dosadašnji plejmejker Darušafake Skoti Vilbekin (25 godina, 188 cm) nastaviće karijeru u Makabiju, objavio je na Twitteru njegov agent Miodrag Ražnatović.

Vilbekin je proletos briljirao u plej-ofu Evrokupa, naročito u polufinalu protiv Bajerna, kada je na dve utakmice postigao 65 poena, od toga 13 trojki iz 24 pokušaja. Zatim je u finalnoj seriji protiv Lokomotive Kubanj imao prosek od 26 poena, pa se pored trofeja radovao i MVP priznanju.

Nakon što 2014. godine nije izabran na draftu, Vilbekin je prvu sezonu profi karijere proveo u Australiji i Grčkoj (AEK), a od jeseni 2015. je bio u Darušafaki. U međuvremenu su ga angažovali, pa vrlo brzo otpustili Filadelfija Siksersi.

Makabi posle tri uzastopna neuspešna nastupa u Evroligi (ispadanje u grupnoj fazi 2016, pa 14. i 10. mesto u "renoviranom" takmičenju) ponovo sprovodi temeljne promene u timu, ne bi li se vratio na nekadašnje staze uspeha.

Prva dva pojačanja, bek Kendrik Rej iz Nimburka i krilni centar Anđelo Kalojaro iz Banvita, nisu tako zvučna imena, ali čim su dovedeni u ranoj fazi prelaznog roka, sigurno je da su dugo i pažljivo skautirani. Hrvatski trener Neven Spahija u drugoj sezoni neće imati pravo na kiks...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC