• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska garant putarine od 30 miliona evra godišnje

Autor mondo.ba

Autoput Banjaluka - Prijedor, dužine 42 kilometra koštaće 297 miliona evra, a Republika Srpska garantovaće godišnje 30 miliona evra putarine.

Ovo je rekao Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske dodajući da će kineski investitor obezbjediti novac, a u narednih 30 godina ubirati sredstva od putarine, prenose "Nezavisne".

Kako je rekao obaveza Republike Srpske je da uradi eksprorijaciju zemljišta i da doplaćuje dio garantovanog iznosa putarine.

Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS rekao je da u prvim godinama broj vozila vjerovatno neće biti dovoljan te da će Republika Srpska morati plaćati kineskom partneru određeni iznos ali da iskustva sa sadašnjim autoputevima govore da bi nakon nekog perioda broj vozila mogao biti dovoljan.

Trninić i Topić danas su na pres konferenciji saopštili detalje o potpisanim sporazumima na samitu 16+1 koji je održan u Sofiji ponovo negodujući zbog odnosa delegacije BiH prema Republici Srpskoj i ističući da Savjet ministara BiH i parlamentarna Komisija za vanjske poslove blokiraju određene projekte i novac namijenjen izgradnji puteva u RS.

Oni su naglasili da je i sa kineskom kompanijom potpisan Protokol o saradnji za autoput Doboj-Vukosavlje i autoput Vukosavlje Brčko.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Krajina

Zanima me jedno sam ko ce iz banjaluke da ide do prijedora auto putom. Kad ce se auto put spojiti na petlji u mahovljanima. Dok dodjemo do mahovljana stigli smo do ivanske i dok autoputom dodjes do ivanjske stigo si obicnim putom u kozarac. Smjesno je kako nemate mozga nimalo jos cete doplacivati razliku od putarina ako nebude prometa,a nece ga ni biti. . Skuplja pita nego t........!!!!

Perica

Zar nije kilometar 1 Milion EUR...

S7

@Perica ne, nego 10....ako su skromni.

MONDO REPORTAŽE