Pacoli: Niko nije povukao priznanje Kosova!

Autor:

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da nijedna zemlja nije povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

0
A- A A+

On je, u razgovoru s novinarima, na marginama Samita o Zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa u Londonu, kazao da Kosovo nema problem s povlačenjem priznanja nezavisnosti.

"Mi nismo dobili niti jednu verbalnu notu o povlačenju priznanja. Istina je da su svi naši prijatelji i dalje na okupu", naglasio je Pacoli.

"Takozvano Kosovo će moći samo da sanja..."

On je kazao da je veoma bitno što je Kosovo na samitu jednako tretirano kao sve ostale učesnice regiona, i da očekuje da će se razgovarati o veoma bitnim stvarima po region.

Pacoli je u Londonu ocenio i da je dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije doneo napredak i pozitivne rezultate, ali da je vreme da se govori o konačnom sporazumu, koji će biti na dobrobit obe strane,

Učestvujući u panelu na "Berlinskom procesu" u Londonu, Pacoli je predstavio prioritete i rezultate Vlade Kosova visoko ocenjujući doprinos koji je dala inicijativa zemalja Zapadnog Balkana poznatija kao "Berlinski proces" na ubrzanju stvaranja infrastrukturnih uslova za ekonomski razvoj i mir u regionu kroz konstruktivnu saradnju.

Ostale vijesti