• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Kad Marina spremi odbranu - pobeđujemo

Autor mondo.rs

Predsednik Srbije primio je reprezentativke u košarci i delegaciju KSS, kao i goste iz Kine.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa Marinom Maljković i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem zajedno sa ekipom kineskog kluba Šangaj Baošan, koji od nedavno predvodi srpska selektorka bila je danas na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nisam verovao koliki je značaj ženskog sporta. Svako vaše učešće je važno, jer dramatično popravlja ugled i poziciju Srbije u izuzetno važnim evropskim i svetskim zemljama", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je zahvalio svima, koji, kako je rekao, nemaju obavezu i ne moraju to da rade, a brinu za državu, poput Marine Maljković, i poželeo kineskim košarkašicama uspeh i pobede, a našim sportistkinjama da uvek osvajaju medalje.

"Da budete vredne, a mi ćemo da razmišljamo kao država kako da pomognemo KSS-u i Marini da generacije devojaka dovede do medalja. Kao što Marina kaže - uvek može više, uvek može bolje, uvek može još i molim vas da se tim motom rukovodite. Pošto su naši fudbaleri neočekivano ispali na Svetskom prvenstvu, a očekivao sam titulu, kod vas ne sme da bude ništa manje od zlatne medalje. Znam da će biti teško, ali gurajte. Marina kada spremi odbranu, moramo da pobedimo", poručio im je Vučić.



Srpska selektorka istakla je zahvalnost na prijemu i lepim rečima i naglasila da ženska reprezentacija treba da predstavlja mosti između Srbije i Kine.

"Reprezentacija Srbije koja je ovde sa nama sastavljena je od nekih novih mladih devojaka. To nije ona generacija koja je osvojila Evropsko prvenstvo, olimpijsku bronzu, ali je njima sasvim jasno kako je prethodna generacija došla do uspeha, a to je pre svega zalaganjem i teškim radom za Srbiju i one su tu poruku skroz shvatile", rekla je selektorka Maljković.

"Što se tiče naših prijatelja iz Kine, smatram mojom obavezom da dovodim ekipe koje treniram, pre svega što imamo odlične uslove za rad sportista. Kineskinje ne učestvuju na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano u našoj zemlji, ali želim da nam budu dragi gosti. Mi u Srbiji igramo sasvim dobru košarku, a naši prijatelji iz Kine grade možda i najbolje mostove - neka ženska reprezentacija bude most između naše dve zemlje. Nakon nekoliko treninga koje sam sprovela u Kini, smatram da, iako je Kina jako daleko, oni su po ljudskim vrednostima možda i najbliži Srbiji. Hvala još jednom, svi smo divno primljeni i iznenađeni smo ovakvim prijemom. Ponosna sam što imate toliko razumevanja za sportiste", dodala je ona.

Kapitenka reprezentacije Jelena Milovanović uručila je predsedniku Vučiću dres ženske reprezentacije sa brojem 19, koji simbolizuje narednu godinu kada će naša zemlja biti domaćin kontinentalnog šampionata, a Saša Čađo je ambasadoru Kine Liju Mančangu uručila košarkašku loptu sa potpisima svih reprezentativki. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC